Big foot mama v Ortu

bfm_006

V petek, 2.4.2004 je bilo v Orto baru spet vroče. V okviru 5. Orto festa so tam namreč nastopili Ljubljančani Big foot mama, ki so poskrbeli, da ta večer prav nihče ni ostal ravnodušen ob poslušanju njihovih starih ter novih hitov.


Nekaj čez deseto zvečer, ko so dejansko tudi začeli je Orto že pokal po šivih. Vanj so spuščali le tiste z vstopnicami, ki so bile, mimogrede, razprodane in še nekaj drugih srečnežev. Zanimanje za koncert je bilo veliko, tam bi bil rad vsak, a žal ni šlo. Za tiste, ki jim ni uspelo priti v zgornje nadstropje Orta, je bilo poskrbljeno, saj so dogajanje prenašali tudi spodaj.


Njihov nastop je bil skozi ves čas nabit z veliko mero energije, ki so jo Big foot mama na odru tokrat prav zagotovo pokazali. Znali so vzpostaviti pristen stik s publiko, morda je bila še večja prednost, ker je prostor majhen in dobesedno ni bilo prostora, da bi obiskovalci le stali in gledali. Dvorana se je tresla, tal pod nogami tako rekoč nismo čutili. Vse je skakalo, plesalo, migalo in se predajalo odlični rock glasbi.


Po veliki večini je bilo moč opaziti mlajše obiskovalce, a to nikogar ni motilo. Kjub mladosti so dobro poznali stare hite, ki so jih fantje v zavidljivi desetletni kareri nanizali mnogo. Slišali smo vse od Kril, Leda s severa, Nisem več s tabo, Tulipana,… Seveda pa niso pozabili niti na dva novejša hita; Vrn’ se k men ter Brez meja, predstavili pa so tudi del novega materiala, ki bo izšel na naslednji plošči. Nepogrešljiva pa sta bila tudi njihova “stara znanka” Ančka ter velik BFM joint, ki sta se prav tako znašla z njimi na odru.


Fantje na odru delujejo kot zelo usklajena, uigrana ekipa in kljub Guštijevem odhodu (člani so se mu na koncertu tudi zahvalili za vse, kar je naredil za skupino) se vidi, da so našli kar dobro zamenjavo zanj in bi bilo škoda, če ne bi nadaljevali. Brez njih bi slovenska rock scena bila kar pusta, ker si praktično ne moremo več predstavljati dobrega žura brez vsaj kakšne njihove skladbe.


Energije, ki je ta večer bila prisotna v vseh ljudeh, ne morem opisati. Množica se je zlila v eno; čutila, pela in dihala z njimi; bilo je res odlično. In vsekakor je nastop pred domačo (ljubljansko) publiko prav zagotovo zanje bil še večji izziv.


Pomanjkljivost je bila, da so igrali premalo časa (na oder so se vrnili le enkrat), saj bi vsi prav zagotovo z veseljem poslušali še več njihove glasbe.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.