Fun Lovin’ Criminals – A’s, B’s and Rarities

flc

Kriminalci New Yorka so nam pred gostovanjem v Ljubljani postregli s svojim nenavadnim pregledom njihovih največjih uspešnic A’S, B’S AND RARTIES. Izdelek vsebuje kar tri zgoščenke, kar je zelo zanimivo. Zabave željni kriminalci so se prebili v sam vrh svetovne glasbene scene že nekaj let nazaj. Le kdo ne pozna njihove velike uspešnice Scooby Snacks iz leta 1996? Trio Fun Lovin’ Crimals že dobro desetletje uspešno združuje hip hop, funk, rock, blues in jazz. Vso to mešanico so skušali zaobjeti na A’S, B’S AND RARITIES.


A- sides plošča vsebuje vse uspešnice z njihovih dosedanjih albumov COME FIND YOURSELF, 100% COLOMBIAN, MIMOSA, LOCO. Na prvi CD plošči najdemo stare dobre nepogrešljive skladbe The Fun Lovin Criminal, King of New York, Loco, Scooby Snacks itd. Skladbe niso kronološko razporejene, vendar to niti malo ne moti. Vsekakor vam omogoča, da začutite lahkoten utrip velemesta New York, kot ga doživljajo Huey (pevec in kitarist) in druščina. Njihova pozitivna energija na plošči je nalezljiva kot zehanje. Pomirjajoči vokal Hueya deluje kot balzam za telo in dušo. A- sides vam priporočam za zelo stresne dneve. Njihova ležernost vam bo povsem popestrila deževen dan.


Naslednja zadeva B- RARITIES je namenjena komadom, ki so vzeti iz njihovih singel plošč. Za te skladbe očitno niso našli dovolj prostora na dosedanjih albumih. Tukaj najdemo take stvari kot so Loco (Latin Version), Korean Bodega (Mexicano Mix), nekaj je tudi komadov iz živih nastopov. Na teh posnetkih se nam FUN LOVIN’ CRIMINALS kažejo kot odlični poznavalci odra. Ta plošča je namenjena izbirčnežem, kateri se ne bodo zadovoljili s klasičnimi kriminalci. Osebno mi na tej kompilaciji najbolj izstopa »Everything under the stars«, kjer lahko slišimo ostre kitarske rife, kar je za njih malce nenavadno. Prijetna plošča, ki bo prava glasbena podlaga za na easy žure.


Zadnja plošča Rarities nam že po imenu pove, da gre za redko slišane verzije znanih komadov tega tria. Na plošči zasledimo veliko remiksov komadov. Vse te skladbe, ki jih tu najdemo so izšle le v omejenih zbirkah za tržišče. Nekaj jih je celo takih, ki sploh še niso bile objavljene za javnost. Zelo eksperimentalno opremljena plošča je namenjena najbolj gorečim fanom FLC. Razveselili se je boste tisti, kateri želite imeti res vse od mafijcev New Yorka.


V celoti nam plošča glasbeno prinaša kar nekaj novosti, katere do sedaj nismo imeli priložnost slišati. Vendar se mi zdi da so preveč hiteli s tovrstnim projektom, saj so vendar še mladi. Dejstvo je, da je kompilacija  namenjena njihovim fanom, ki res ne morejo brez skupine. Ovitek plošče A’S, B’S and RARITIES je malce pomanjkljiv, manjkajo fotografije skupine od začetkov do današnjih dni  ter kakšen spremljajoč tekst. 


V petek 12. marca so nas obiskali v Ljubljani, kjer so nam predstavili svoje kvalitete v živo. Obljubljen dober žur, da bomo za trenutek pozabili na vsakdanje težave. V nestrpnem pričakovanju…


                                                                  Vladimir Petković

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.