Dan D navdušili v BOF-u

dand_05

Ljubljana / BOF, 11.3.2004


Prvi, predstavitveni koncert skupine Dan D po izidu nove plošče Katere barve je tvoj dan? se je izkazal kot čista zmaga- odlično!


Skupina je v ljubljanski BOF uspela privabit množico okoli 1000 ljudi, kar je pomenilo, da je bilo prizorišče polno do prav zadnjega kotička in vzdušje enkratno. Opaziti je bilo mnogo domače publike iz rodne dolenjske, kot tudi številne glasbenike, ki so bili tam le kot poslušalci in podporniki Dan D. Pa tudi katerega nepoznavalca skupine, ki bo odslej nov oboževalec.


Torej- nekaj čez deseto uro zvečer se je pričelo. Dvorana je bila že polna, ljudje so nestrpno pričakovali, da skupina začne. Luči so ugasnile, na dveh velikih platnih ob strani odra se je za začetek odvrtel najnovejši video Plešeš. In nas vse nekako pripravil na to kar prihaja… Dan D!


Pričeli so z morda doslej največjim hitom Ko hodiš nad oblaki, nadaljevali pa s skladbami z nove plošče- ki so vse požele velike ovacije s strani publike.


Medse so povabili tudi nekaj glasbenih gostov; tako se jim je v Le naprej pridružil Tičo na dodatni kitari in brass trio ‘En pleh’, ki so zvoku pridali še dodatno polnost. Pri Otroci sonca je na rap vokalu gostoval Ujc, za nekatere presenečenje, za druge malo manj- Polona Kasal v duetu s Tokcem v skladbi Roke. Polona se je izkazala kot zelo primerna, pokazala je, da je res sposobna pevka- s skupino se je odlično ujela.


No, kot sem že povedala, Dan D so odigrali vse skladbe z nove plošče, prav tako pa nekaj starejših iz prejšnjih dveh albumov, kot npr. Jutro je reklo, V naravo, Daj mi daj, Igra in za konec svojo različico Help. Pravi Rock’n’Roll žur!


Torej, če počasi zaključim… Koncert je uspel, Dan D so se na sceno vrnili v velikem slogu, ko sem jih gledala so bili kot kak res dober svetovni bend- funkcionirajo maksimalno dobro! In nič manj od njih več ne pričakujemo.


Pred seboj imajo turnejo po slovenskih klubih in če jih ne ujamete vsaj nekje, vam rečem, da vam bo žal.


Tanyisha


foto: Marko Markovčič in Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.