Chef Raekwon osvajal Triglav

raekwon_002

Ljubljana, 20.marec 2004


V medijih napovedovan hip-hop spektakel leta z CHEFOM RAEKWONOM (Wu Tang Clan) na čelu je pustil zgolj mlačen pečat v športni dvorani Triglav. Sicer solidno napolnjeno koncertno prizorišče je v začetku zbujalo upanje na nekaj več… Pretežno srednješolska mladina odeta v vseh mogočih barvah je pričakovala na svoj mogoče prvi večji koncert. Z debelo uro zamude so prvi za ogrevanje bili deležni PLAN B, ki so svojih pet minut slave ujeli nedavno na turneji s Siddharto. Energičen nastop in skakanje na odru sta pustila vtis predvsem na prve vrste zbrane množice pred odrom. Občasno je fantom pomagal Knez Stipe, ki ni ostal neopazen. Naslednji, ki je skrbel za dvigovanje temperature pred glavnim akterjem večera, je bil KOSTA. Že občutno bolj vroče je postajalo. Za Kostino podporo je skrbel DJ SUPASTAR. Publiko je razvnelo, ko se mu je odru pridružila simpatična Katja. Skupaj sta predstavila Kostini največji uspešnici »Na senčni strani mesta« in »Furam begije«. Kostin nastop vsekakor dogodek večera (zame osebno), škoda le, da je imel fant za odtenek pretihe vokale.


Po nastopih domačih hip-hop junakov, je začelo po dvorani odmevati: WU TANG, WU TANG…V zraku je bilo čutiti napetost in pričakovanje, ki sta se sprostila ob prihodu Raekwonovega dj-ja na oder. Sledila sta mu še dva back up mc-ja in nato še zvezda večera THE CHEF RAEKWON.


Občutno je bilo slišati, da so tehniki poskrbeli za dvig glasnosti. Raekwon je pozdravljal Slovenijo in skušal komunicirati s publiko s pomočjo kletvic, kar se za pravega raperja tudi spodobi. Po začetnem navdušenju se je koncert vedno bolj utapljal v monotonosti. Predstavljal je skladbe svoje matične skupine WU TANG CLAN in svoj zadnji album »The Lex Diamond Story«, na katerem lahko najdemo kar nekaj potencialnih uspešnic. Poslušalstvo na koncertih nudi najboljši odziv takrat, ko spontano reagira na glasbo, ne pa takrat, ko se ga umetno spodbuja v slogu »dajmo gremo vsi roke«. Vrhunec njegovega nastopa se je zgodil takrat, ko so se mu na odru pridružila brhka dekleta iz publike. Med izvajanjem enega komada, se mu je na odru pridružil nezaželjen gost, vendar so ga fantje iz geta zelo hitro odstranili. Po tem dogodku, se mi je The Chef zdel nekako prestrašen. Začel je javno opozarjat in nagovarjat k nakupu njegovega novega albuma, kar je marsikomu pustilo negativen vtis. Nepričakovano je oznanil, da si bo vzel čas za avtograme in fotografiranje, kar se mi je zdelo precej nenavadno. Medtem so spustili še kakšne aktualne hite v stilu Beyonce, Snopp Dogg….In šok; začele so se prižigati luči dvorane. Konec spektakla??? Da, nismo se motili. Občutki so bili neprijetni, kot da bi ti nekdo še bil nekaj dolžan. Res škoda, da ni Raekwon dal nekaj več od sebe in da nas je pustil potoniti v povprečnosti.


Za osvajanje Triglava se bo naslednjič potrebno bolj potruditi; res je, da ni najvišji vrh sveta, je pa pot do tja zapletena. Posebna pohvala pa gre domačim izvajalcem, ker verjamejo v to, kar delajo ter da so pokazali, da lahko prekosijo  še tako velike zvezde…..


                                                                                       Vladimir Petković – 5-KO


Fotografije: Dragan Milosavljević

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.