Goth Night – Friday 13th

goths12

Vraževerneži so na petek 13. doma trepetali kaj vse gre lahko narobe, drugi pa smo ta dan oz. noč izkoristili za žuranje vse do svita. Marsikdo je prebil kakšno uro, dve pred ogledalom z urejanjem make-upa in pričeske, premetaval svojo garderobo in iskal primerno gotsko ‘opravo’, saj so taki dogodki za nekatere edina priložnost, da snamejo vsakdanja oblačila, se znebijo običajnega videza in so tisto kar v resnici so, vedoč, da na žuru nihče ne bo zijal za njimi in se zgražal nad njihovim ekstravagantnim imidžem.

 

Čeprav je bil Channel Zero nekaj minut čez 22. še vedno skorajda prazen, se je po enajsti začel kar hitro polniti, a vse do polnoči nekako ni bilo nikomur do plesa. Prišli so vsi zvesti mračnjaki, pridružilo se nam jih je tudi nekaj iz sosednje Hrvaške. Po četrti uri pa se je v Zeru ustavilo še nekaj mimoidočih. Z batcaveom, gothicom, industrialom in EBM-jem so nas razvajali DJ-ji: Lenana, Urbanus, Mateva in Klinge.

Tako smo lahko uživali ob glasbi skupin kot so: Skinny Puppy, Malaise, Rammstein, Depeche Mode, In Extremo, Nightwish, Laibach, Marilyn Manson, Project Pithchfork, Paradise Lost, Paralysed Age, Zeromancer, This Vale Of Tears, Diorama, Bauhaus, Sisters Of Mercy, Killing Miranda, Cruxshadows itd., itd… slišati pa je bilo celo Dimmu Borgir in s tem smo spet čisto vsi prišli na svoj račun.

 

Tokrat je bilo nekaj minut posvečenih poeziji. Ob temačni glasbeni spremljavi nam je Azmodan (član Neversun druščine) recitiral odlomek svoje poezije, a bi šlo tudi brez neumesnega, žaljivega vzlika iz publike. A o tem je nesmiselno izgubljati besede. Azmodan se ni dal zmotiti in res lepo odrecitiral vse do konca. Žalostno je videti, da dandanes postaja poezija med mladino vse bolj tuja in to celo v gotski kulturi, zato vsi mračnjaki, ki svoja čustva in misli kdaj izlijete na papir, ter bi radi predstavili svoje izdelke, le pogumno. Po recitaciji se je nadaljevalo žuranje še vse do približno šeste ure zjutraj. Marsikdo se je zbudil z razboletimi kostmi od nekaj urnega plesanje, ali z glavobolom zaradi prevelike količine alkohola, a kljub bolečinam že z mislijo na Neversun maraton 5. in 6. marca, katerega že vsi nestrpno pričakujemo.

 


 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.