Esc(ape) v ljubljanskem Ortu

escape_003

V sredo, 28. januarja se je v Orto baru ponovno predstavila prenovljena kranjska zasedba Escape. Koncert v drugačni postavi, z novo pevko načelu nam je dal vedeti, da bomo o njih še slišali. In tudi do zadnjega kotička poln Orto je bil še dodatno zagotovilo, da so vsekakor zanimiv mlad band, ki jih čaka še marsikaj.


Vsekakor nas je vse skupaj zanimalo, kaj so nam fantje in dekle tokrat pripravili. Obetal se je njihov tako rekoč debitantski koncert pred ljubljansko publiko, saj bi lahko rekla, da že samo menjava enegačlana v skupino prinese veliko spremembo, če pa se zamenja še pevka, je logično, da bodo vse pesmi zvenele povsem drugačno kot do sedaj.


V tej novi vlogi ‘leaderke’ se je odlično znašla Iris, ki so jo izbrali preko avdicije. Njihova odločitev niti nikogar ne čudi, saj dekle poje back vokale tudi pri Guštiju, včasih pa je sodelovala tudi s Ks!hti. Ima odličen glas, ki daje glasbi še nekaj tistega, posebnega, zaradičesar nam še bolj ‘ostane v ušesih’ .


Na nastopu smo slišali nekaj lastnih pesmi ter seveda priredb, med katerimi je prav zagotovo najbolj navdušila tista nepričakovana, Shut up, ki jo v originalu izvajajo zadnje čase zelo popularni Black eyed peas.


Naj ne pozabim na številne ‘solaže’ odličnega kitarista Anžeta Vidica, ki je zopet dokazal, da je pravi virtuoz na svojem inštrumentu. Odlično se mi zdi, da ima v skupini dovolj svobode, da njegova kvaliteta tudi pride do izraza. Seveda pa za njim nista zaostajala niti ostala dva člana, basist Gašper in bobnar Jure, ki sta se prav tako izkazala.


Omenim naj tudi, da je ta večer prišlo Escape pogledati veliko znanih imen iz slovenske glasbene scene. Morda presenetljivo, da med njimi ni nobenega rivalstva ali nevoščljivosti. Zdi se, da so vsi med seboj prijatelji, ki se poznajo že dolga leta. Morda se v tem naša scena razlikuje od ostalih; namreč, prostora je dovolj za vse. In tudi pohvalno se mi zdi, da si glasbeniki vzamejo čas, da se posvetijo mlajši generaciji, ki se trudi, da bi našla svoj košček na njej.


Sam koncert bi ocenila kot odlično uspel,čeprav jim najbrž manjka še nekaj kilometrine na glasbenih odrih do takrat, ko bodo res lahko rekli, da so uigrana ekipa. Sicer pa so še mladi in prav zagotovo bodo v bodoče še veliko nastopali po vsej Sloveniji.


Fantje in dekle, želim vam še veliko uspehov na vaši nanovo začrtani poti. Prepričana sem, da vam s takšnim pristopom do dela, kot ste ga imeli do sedaj, ne more spodleteti.


Nina Jenko


foto: Aleš Serajnik – sergio

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.