Srečno novo leto z DiscoReal

1

Za vse, ki smo si letos želeli retro vstopa v novo leto, so v Media parku na Kranjčevi v Ljubljani pripravili Novoletni DiscoReal, kjer smo lahko podoživljali discofunk vročico sedemdesetih in tudi nekaj duha osemdesetih prejšnjega stoletja.


Nekateri udeleženci partyja so priporočilo z letaka o discofunk outfitu vzeli precej resno, predvsem fantje so se izkazali z lepimi živobarvnimi oblekami – bele, modre,… h katerim so se podale primerne vzorčaste srajce, umetna krzna, velika sončna očala… Tudi kaka reminiscenca iz osemdesetih se je našla. “Pravi” so bili tudi natakarji in DJji ter tudi notranja oprema.


Čeprav je letak vse diska željne opozarjal, da bo cena na vhodu precej višja, smo zapazili, da je ostala ista kot v predprodaji. Vzrok je bil glede na število žurajočih na dlani – po naših informacijah je bilo pričakovano število obiskovalcev okoli 800, po naši oceni pa jih je bilo več kot polovico manj. Tudi izhodiščna cena je bila najbrž za marsikoga prezasoljena – silvestrovem primerna sicer, saj si vsaka beznica na ta večer privošči vstopnino za precej manjši vložek. Organizacija je bila namreč dobra, poleg dveh drinkov vštetih v ceno so nas presenetili s hladnim bifejem in tudi za ostale nujnosti à la garderoba ni bilo dodatnega obiranja tanke denarnice.


Čeprav okoli 23:00 hala še ni bila napolnjena, so DJji že ustvarili primerno ozračje in večina prisotnih je v plesnem razpoloženju pričakovala odštevanje zadnjih sekund starega leta. Skupaj smo jih odšteli in nazdravili z najbljižjimi, naše prve minute pa so zapolnili ABBA s Happy New Year. Žur se je nadaljeval v enakem disco razpoloženju, kasneje pa so se sedemdeseta pričela veselo mešati z osemdesetimi, hala pa se je že zgledno napolnila z dobro razpoloženimi plesalci.


Večer so nam diktirali disc jockeyi Miren Fankich, Peter Duvalo, Zvezda-n, Fugazee in Ubu, z vsakim od njihovih izborov smo bili zadovoljni, saj so vsak s svojim stilom zadovoljili različne okuse in preprečili monotonijo na plesišču. Nam je moči zmanjkalo okoli četrte zjutraj, drugi pa so polni moči še vztrajali v časovni luknji, preden so se zunaj spopadli s kruto realnostjo, da smo zakorakali v 2004.


Aleša & Maša


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.