Katalena, zadnjič v letu 2003

katalena_001

Začelo se je z Dežjem in potem smo odšli na Laško goro od kjer se je odprl pogled na Široko polje v majhni, velik dvorani KUD France Prešeren. Odlična poteza Katalene je bila, da je pred svojo najzvestejšo publiko predstavila svoj še ne posnet album. Zdi se kot, da so prišli pogledat odziv na nov material. Iz njega so nam predstavili pesem Bom pa ruteč oral, ki je poslušalci še niso imeli možnost slišati.


Koncert je bil popestren z izvirno duhovitimi vložki kitarista in voklaista Boštjana Narata. Vesna: polna energije ujete v kletko, deluje močno zadržano pa vendart na mestu, da se razda občinstvu.


Začetno vzdušje je malce upadlo a Katalena ima za to situacijo vedno pripravljenega Rezjanskega konjička, ki potegne preteklih dogodkov. Ker so ljudske pesmi napisane v narečju so veliko težje razumljive in od poslušalca zahtevajo večjo pozornost.


Za vse, ki ste zamudili ta koncert Vam sporočajo, da je Katalena zaprta v studiu. Na plano pridejo s svojim novim izdelkom v sredini maja leta 2004.


Zasedba KATALENA: Vesna Zornik/ vokal, Boštjan Gombač/ klarinet, flavte, tolkala, spremljevalni voka,l Polona Janežič/ klaviature, tolkala, spremljevalni vokal, Tibor Mihelič/ bas kitara, tolkala, spremljevalni vokal, Boštjan Narat/ kitara, mandolina, spremljevalni vokal, Robert Rebolj/ bobni, tolkala.

Tekst: Nina Mavsar


Foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.