V Sežani se je treslo!

Koncert v Škofji Loki - foto: Bojan Okorn

Koncert v Škofji Loki – foto: Bojan Okorn

Siddharta – Sežana, 19.11.2003


Siddharta je na njihovi turneji, napolnila še eno dvorano. Tokrat se je tresla športna dvorana v Sežani.


Točno ob sedmih zvečer so varnostniki na vhodnih vratih le spustili neučakano množico fanov ene izmed naših najbolj priljubljenih in odmevnih skupin…Siddharte. V slabih 15 minutah so najbolj zagreti fani in predvsem fanice, zavzeli najbližja mesta pod odrom ter na tribuni. V uri in pol je dvorana skorajda pokala po šivih od toliko ljudi.


Okoli 20:30 se je na odru prikazal DJ in odvrtel nekaj hip hop komadov, s katerimi je ogrel občinstvo, ki je začelo takoj noreti. Čez nekaj pesmi ga je zamenjal drugi DJ, kateremu se je kmalu zatem pridružil Plan B. Odrepali so svoj del nastopa, nakar so se jim na odru pridružili še breakdancerji, tokrat v pomanjkljivi zasedbi in z drugimi člani kot ponavadi. Med njimi je bila celo punca, ki je pokazala kako se dela na parketu…ups…odru. Svojo vlogo na odru so odbrejkali  malce slabše kot tisti, ki so nastopili ponavadi.


Ozračje v dvorani se je stopnjevalo, občinstvo se je vedno bolj drenjalo. Večina se jih je želela čimbolj približati odru in si zagotoviti dober prostor za ogled dogajanja na odru. Za tiste, ki se niso uspeli prebiti do ograje pod odrom, je bilo tudi dobro poskrbljeno, saj so na obe strani odra postavili platni, na kateri so projecirali vse, kar se je na odru dogajalo.


Okrog 21:30 so na oder ob bučnem aplavzu in kričanju le stopili Siddharta. Začelo se je. Bilo je divje, vroče in zelo tesno pod odrom. Dvorana se je zaradi razgretih teles začela močno segrevati in temperatura je bila podobna pasji vročini v poletnih mesecih. Ograja, ki je najbolj zagrete fane držala meter in pol od odra, se je nevarno nagibala naprej in malo je manjkalo, da se ne bi vse skupaj zrušilo. Seveda pa so to na srečo opazili varnostniki in kmalu so poleg ograje, držali občinstvo še varnostniki, ki so cel koncert podpirali ograjo, da se ne zruši pod močnim pritiskom.


Pri pesmi Venom E, se jim je na oder pridružil še Nikolovski in odrepal svoj del…Noviteta, ki je presenetila vse prisotne. Tomi M. in Primož sta poskrbela, da vzdušje pod odrom ne bi zamrlo, zato sta se odločila in zaigrala na svoji kitari kar v prostoru med odrom in med ograjo, ki je ločevala fane od njih.


Tomi si je publiko ‘privoščil’ in se z njimi poigral neke vrste glasno – tiho dirigiranje… Pesem Kloner in njen odmevni refren: ‘Na ta lep dan v meni erekcija, se ti ne zdi, da ne more biti lepša!’, je čisto razvnela dekleta in ozračje je postajalo vse bolj vroče.


Fantje so celo priznali, da ko so delali pesem Na soncu, so čisto mimo udarili in da jo od sedaj naprej pojejo v malce spremenjeni obliki: ‘Ker ne verjamem v srce, rad bi te videl v telo!’


Pri pesmi Le mavrica, ki so jo zopet dali v program, smo lahko v vsej svoji veličini opazovali Janijev solo na bas kitari, katerega je pospremilo navdušeno ploskanje. Spet je dokazal kako se igra!


Dve uri sta minili kot bi mignil in na žalost vseh, se je koncert končal. Za nekatere najbolj zagrizene fane pa se je veselje nadaljevalo v backstagu, kjer so baje ostali še kar nekaj časa in se s fanti pogovarjali še dolgo v noč.


Siddharta je še enkrat dokazala svojo moč in nam dala vedeti, da je na njihovih koncertih vedno DIVJE!


Mojca Velikajne

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.