UNICEF en svet-eno upanje

unicef_0011

V nedeljo, 23. novembra 2003,  je bilo v Cankarjevem domu praznovanje 10. obletnice
UNICEF-a Slovenije. Namen letošnje akcije je bil preprečevanje smrti otrok zaradi dehidracije.


Koncert je otvoril Mladniski simfonični orkester glasbene šole iz Celja, katerega
je vodil dirigent Matjaž Brežnik. Celoten koncert so odigrali profesionalno kar je lahko v ponos vsem profesorjem Glasbene šole Celje in seveda tudi nam, da imamo tako mlade vrhunske glasbenike. Najboljša kombinacija je bila glasba iz filma Vojna zvezd (John Williams) in koreografija Mirjam Podobnik za mladinsko skupino Kazine.


Nastopili so še: Josipa Lisac s spremlevalcem Gojkom Tomljanovičem na orglah. Jure Ivanušič se je predstavil z odlomkom iz avtorske predstave Ura z Mozartom. Darja Švajger in Branko Robinšak, Ana Dežman, Članska step skupina Kazine, Tomaž Horvat in učenci baletnega oddelka Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani. Mia Žnidarič s svojim jazzovskim stilom s spremljavo Mladinskega simfoničnega orkestra iz Celja je predstavila priredbo Zrelo je žito, Janeza Gregorca, ki je tudi dirigiral orkestru. Vsi v Gallusovi dvorani smo čakali na zvezdo večera, Angelique Kidjo, ki prihaja iz Francije in je Unicefova ambasadorka. Rekli so ji naj se ne ustraši, če ne bo občinstvo pelo ampak to se ni zgodilo. Najprej je odpela skladbo Africa, ki govori o življenju in lepoti Afrike, sama. Naslednja skladba pa je bila Senie, ki govori o ljubzni. Pri tej skladbi je sodelovala cela dvorana tako, da smo jo prijetno presenetili. Upam, da bo imela kdaj v Sloveniji samostojen koncert saj je res vnesla veliko energije, ki pa je prej ni bilo čutiti.
Nadaljevali so Street elements z raznimi elektro dance triki.


Nastopajoče: Terra Folk, Akademskih 12, Kataleno in Katice so iz neznanega razloga potisnili čisto v ozadje odra kar jim je preprečilo stik s publiko.
Ne vem zakaj takšna odločitev!?
Mogoče jim ni bilo znano, da Vesna iz skupine Katalena potrebuje veliko več prostora in stika s publiko kot ga so ga ji namenili v Cankarjevem domu. Veliko bolje bi izpadlo, ko bi uporabili tudi kakšen projektor, da bi se jih vsaj videlo. Kakor tudi ni bilo videti, razen teden dni kasneje na TVS, kako Jure Ivanušič igra na klavir s pod klavirja v Uri z Mozartom.


tekst in foto: Damjan Demšar
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.