Brazilsko sonce v Ljubljani

10

Kdor zna, pa zna. Ko se ekipa Radyoyo odloči, da se bo po dolgi odsotnosti z drum’n’ bass scene nanjo za hip vrnila, gre seveda za veliki met. Tako so v Ljubljano v soboto zvečer ponovno pripeljali starega znanca DJ Patifa in z njim na mikrofonu še legendarnega britanskega vokalista in MC-ja Clevelanda Watkissa.


Dogodek se je zgodil na novi lokaciji, imenovani Media park. Gre za navadno dvorano v bližini Žal, a že samo dejstvo, da gremo nekam, kjer še nismo bili, je povečalo večerno napetost in pričakovanja. Ker je bila vstopnina do enajstih kar 700 tolarjev nižja, smo prišli kakšne pol ure prej, kar pa je bilo vseeno premalo,  da bi se do blagajne prebili pravočasno. Zato je bilo med čakajočo množico že slišati prve pripombe in morda bi organizatorji res lahko poskrbeli za hitrejši in večji pretok (pa še kakšen dodaten WC). No, verjetno je bil gromozanski obisk – okoli 1000 prodanih kart – presenečenje tudi za največje optimiste.


Party se je glede na slovenske žurerske navade začel zgodaj, vrata so se namreč odprla že ob devetih. Kot ponavadi so pred zvezdo večera in po njej nastopili Radyoyo DJ-i, ki jih nismo slišali že predolgo časa, pridružila pa se jim je še ekipica Place4Bass. Fantje so upravičili pričakovanja, največ pohval pa je bilo slišati na JAMirkov in Pierov račun, saj sta predstavila tudi del lastne produkcije.


Okoli enih je na oder priplesal Patife. Nastopil je sicer s svežim setom, a sestavljenem po starem receptu – tople, mehke melodije, ki domišljijo trgajo z vajeti in ji puščajo prosto pot v sfere, kjer na razvpiti brazilski temperament sije južnoameriško sonce. Ne razumeš, če nisi tam…. Na mikrofonu ga je spremljal močno hvaljeni MC CW. Odrezal se je sicer čisto dostojno, a mene je vseeno dajala nostalgija po Stamini, ki je deloval bolj dostopno in bil sposoben navezati tesnejši kontakt s publiko.


Še preden se je noč dobro začela, je je bilo konec. Zadosten dokaz, da je bil party fenomenalen. Večino zaslug za to ima seveda Patife, a brez sposobne marketinške mašinerije za eventom in razpoloženih obiskovalcev, med katerimi je bilo čutiti zadnje čase bolj redko prisotno pričakovanje, ne bi bilo isto.


Tina H. Zakonjšek


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.