Asian Dub Foundation Live – Keep Bangin’ On The Walls

Asian Dub Foundation Live - Keep Bangin' On The Walls

Asian Dub Foundation Live – Keep Bangin’ On The Walls

Založba in distribucija: Dallas


»ADF: The best live bend ever!« nas brez zadržkov opomni že nalepka na CD-ju. Kljub izdatni samohvali, izjava ni daleč od resnice.


ADF že v sami osnovi ni bend, ki bi se s svojim kreativnim potencialom šopiril kot dober studijski bend, kjer bi s pomočjo aparatur, producentov in mašine, ki dela blink, naredili tehnično dovršen CD. Njihov dom in delavnica je stage. Sploh pri RAFI’s Revenge, nedvomno njihovem najboljšem albumu, se je zdelo, da so v studiju postavili oder, najeli »small massive« statiste, potegnili »lajno« ali deset njih in v enem večeru vso svojo kreativnost in energijo ejakulirali na CD. ADF Live, Keep Banging On The Walls, je več ali manj točno to. Brez studijskega frizeraja, surov in čisti power. Da ne bo pomote, to ni the best of, je le CD ki nam ponuja zgoščeno verzijo njihove letošnje koncertne turnejem, kjer so set listo sestavljale pretežno pesmi z njihovega najnovejšega albuma Enemy Of The Enemy z dodatkom obveznih klasik kot so Charge, Naxalite, Free Satpal Ram ipd.


Moja ocena: 7/10. Ker gre za ADF štartam pri devetki, zbijem piko, ker vse komade že poznam, še dve, ker je večina njih iz njihovega zadnjega albuma, in dodam eno, ker me preslika na njihov letošnji koncert v Križankah.


Miran Juršič


P.S.: Play it LOUD!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.