Tragic Vision, Settlefish in Lunar na Metelkovi

Settlefish

Settlefish

V četrtek, 6. novembra je Kapa v Gali Hali na Metelkovi pričarala še enega izmed vse bolje obiskanih koncertov, ki zapolnjujejo dogajanje prek tedna. Tokrat so nastopili nemški Tragic Vision, italijanski Settlefish in hrvaški Lunar.


Tragic Vision, ki naj bi po prvotnem načrtu sicer nastopili sami v klubu Gromka, so trio s kilometrino, saj po evropskih klubih nastopajo že vse od leta 1996. Kljub temu jim še ni uspel veliki met in glede na to, kar so pokazali v Ljubljani, se jim tudi še ne obeta. So namreč povprečen emo punk rock band brez presežkov. Njihova neizrazitost je še bolj opazna, ko jim sledita skupini, ki sta njihovo popolno nasprotje.


Tako so po kratki pavzi na oder prišli Settlefish, internacionalna zasedba s sedežem v Italiji. Neverjetna mešanica punkovske energije in melodičnih indie balad (mislim, da so mi zapeli eno izmed petih najlepših pesmi v življenju), okusno eksperimentiranje, zapolnjevanje zvočnega prostora s piskanjem, basom, bobni ali vokalom, dinamika na odru in pod njim. Na svojem 33. in hkrati zadnjem koncertu evropske turneje so Settlefish več kot dokazali upravičenost odličnih ocen njihovega prvenca »Dance a While, Upset«.    


Zadnji so nastopili dobitniki letošnje nagrade za najboljšo hrvaško post rock skupino, Lunar. Po spektakularni napovedi so že dvakrat odpovedani vanzemaljci  le zasedli oder in vajeti držali v svojih rokah vse do konca, ki je bil za mnoge prezgoden, a zaradi policijske ure nujen. Inštrumentalna zasedba iz Zagreba nas je popeljala ne le do lune, pač pa v sfere, ki segajo daleč prek nje. Misli so odplavale in z njimi čas. Do naslednjič…  


Tina H. Zakonjšek


foto: Domen Repnik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.