Robbie Williams – Live Summer 2003 (Live at Knebworth)

Robbie Williams - Live Summer 2003 (Live at Knebworth)

Robbie Williams – Live Summer 2003 (Live at Knebworth)

Založba: Chrysalis, Distribucija: Dallas Records, 2003.


Nedavno tega je še migal na tričetrtinski takt in prepeval dvovrstične kitice v družbi z drugimi sotrpini kvarteta Take That ter razveseljeval predvsem najstnice, danes pa lahko z gotovostjo trdimo da je eden boljših, če ne celo najboljši performer na svetu. Jap, in še zmeraj mdr. razveseljuje tudi najstnice. Vendar z razliko od začetkov, ko so mu drugi narekovali kako in kaj. Tokrat sam in na svojsten način.


Robbie Williams je človek, ki preseneča. Tudi svojega privatnega življenja mu ni potrebno posebej skrivati pred ‘sedmo silo’, saj če se že kje pojavi z novo spremljevalko vsakdo takoj pomisli, da je to le del njegovega šova, zajebancije.


Vendar Robbie natanko ve kaj je, kje je in kaj hoče. Zraven tega pa se natanko zaveda od kje prihaja (»Britain I`m your Soooooon!« v komadu Come Undone). Besede: »I want You to remember something for me. This is Robbie Williams. I`m a Singer. I`m a songwritter. And I`m a born entertainer.« niso bile izrečene kar tako.) 375 000 ljudi na koncertu pa tudi ni mačji kašelj. Šova, ki se ga ne bi sramovala niti pokojna Mercury (Queen) in Sinatra, kljub temu da prepeva njune pesmi.


In če na oder iz množice potegne, ni mus da celo brhko, deklino, jo globoko poljubi, ali ji iztrga iz rok trotlkamero in se pofotografira z njo ali kakšno razgreto prvoborko celo potegne na rdečo preprogo kake veselice za smetano, je to še en dokaz, da zagotovo ve, kako težko je doseči cilj – svojih pet minut slave, ter seveda dejstvo, da so t.i. feni tisti, ki pri tem nosijo levji delež. Saj so ravno feni tisti, ki kupujejo plošče in plačujejo koncerte. Zraven tega pa, a je še kaj lepšega, boljšega, če se pred ostalimi soborci pokažeš na fotografiji oz. posnetku s svojim idolom?


Live Summer 2003 je bil posnet v neposredni bližini Londona. V Britaniji se prodaja pod imenom Live at Knebworth. Spada pa pod turnejo albuma Escapology. Njegov namen je živ album in DVD [What we did last Summer]. Vsekakor izvrsten koncert. Zvok, luči in šov. Še posebej, ko množico ob polni temi nakurbla, da na znak kliknejo na svoje digitalce. Die Ärtzte so pred kratkim dejali, da nekaj veljaš, ko posnameš dvojni cd in živ album z ogromno množico ljudi.


Ker se na ploščku nahaja le 14 komadov, priporočam tudi nabavo dvd-ja. Mesa željni bodo v pesmi Kids prikrajšani za seksi-ljubko Kylie, ki pa so jo mimogrede vsaj vokalno solidno nadomestili.


Tudi sam je na koncu videti (dvd) vidno presenečen ob pogledu na vso množico, saj si verjetno ni nikoli mislil, da mu lahko v življenju uspe tak met. Spomnimo se samo kako je začel. Vsekakor šola. Pa tudi takrat je bil uspešen. Kljub temu, da je zaradi svojeglavosti skoraj letel. Če ne druga, se je tam naučil vsaj plesnih korakov in koketiranja..


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.