Recept za Brucovanje

bruc03_016

Ljubljana, 19.11.2003


Vzemi ogromen prostor, za katerega ocenjuješ, da zdrži 10.000 ljudi, dodaj nekaj preverjenih, obče všečnih slovenskih bendov ter za nameček enega ali dva manj poznana, ne pozabi seveda na ljubitelje elektronske glasbe, za katere DJ-e preseli kar iz bližnjega kluba, poskrbi za kakšno nagradno igro, predvsem pa za nešteto alkoholnih hlapov in testosterona, izberi pravi dan (‘zgodovinska’ nogometna tekma v bližini je kar v redu), o svoji ideji obvesti vse slovenske študente in zgodi se Brucovanje 2003.


Po pričakovanjih organizatorjev je v sredo zvečer vse drlo v smeri Gospodarskega razstavišča. Če ne z drugim razlogom, je bilo treba čim prej pozabiti na nogometni poraz in kaj je boljšega, kot svojo žalost, najbolje utopljeno, velikodušno deliti. Tako je bilo zaradi nepregledne množice podobno mislečih okoli desete ure tudi z vstopnico nemogoče priti na prizorišče največjega študentskega žura. Mnogim ni preostalo drugega, kot da so se znašli po svoje in poiskali alternativne vhode, svojo karto pa za simbolično ceno ponudili čakajočim na drugi strani ograje.


Odlična pretočnost prostorov, ki so ji botrovala vsepovsod odprta vrata, je omogočila znosno gibanje in bivanje, pa tudi dotok svežega zraka. Vse pohvale tudi na račun garderobe, ki je bila prijetno presenečenje, medtem ko so bile malo manj prijetne cene pijače, tako alkohola kot sokov. Pritožbe so letele tudi na račun pobrkljanega vrstnega reda nastopajočih, zaradi česar ne le, da nihče ni vedel, kaj je že zamudil in kaj še pride, pač pa je bila tudi izbira, koga poslušati in komu se odpovedati, mnogo težja. No, po drugi strani pa se je zdelo, da je bolj važno kot to, kdo stoji na odru, samo dejstvo, da si tam, srečuješ in spoznavaš ljudi, se zaletavaš, prerivaš, iščeš, razmetavaš in preprosto uživaš.


Pa še nekaj o bendih, ki nam jih je uspelo ujeti: Elvis Jackson so nastopili z novim bobnarjem, ohranili pa svoj stari klasični šov, ki seveda vključuje obvezno metanje WC-papirja med publiko. Za njimi so Big Foot Mama pokazali, da leta delajo svoje. Trezni so dvorano napolnili z uigranimi toni in razločnim vokalom. Šank Rocki so s seboj pripeljali še ‘presenečenje’ – 6pack Čukurja – in zažgali s svojim novim hitom, medtem ko je Vlado na sosednjem odru oddelal svoj železni repertoar.
 
Bruci so torej doživeli svoj ognjeni krst. Vprašanje le, ali je služil za sprostitev in motivacijo do maja, ko se podobno dogajanje seli na Rožnik, ali pa je bil samo uvod v dolgo žurersko zimo.


Tina H. Zakonjšek


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.