Peter Lovšin – Tečaj romantike

Peter Lovšin - Tečaj romantike

Peter Lovšin – Tečaj romantike

Založba: Nika Records


Nov izdelek Petra Lovšina, nekdanjega Pankrta, Sokola, stare(jše)ga rockerja, očeta, moža, ljubimca, uživača in še kaj je osvetlil še vsaj eno (skrito) plat le-tega. Romantiko? Ležernost? Predajo!? Morda. In 11 novih skladb.


Jamajški mood, ki ga je Lovšin verjetno želel nadaljevati (ali pričeti) na tej plošči po tem, ko je prejšnji ‘Izlet’ posnel ravno tam, mu ni uspel. Glasba deluje še kar ok, vendar le ob prvem poslušanju in le kratek čas.. (do sredine plošče) Postane ti dolgčas, saj nima neke rdeče niti oz. je vse več ali manj v enakem tonu, na eni (glasovni) frekvenci. Lovšin je okoli sebe zbral popolnoma novo ekipo glasbenikov, kar se izdelku tudi pozna. Za tako ležerno ploščo, kot je ta in v tej zvrsti, so primerni. To pa je bil najbrž tudi namen.


Wanna be? Ja, ker se muzika sliši, ne kot je Pero najbrž želel- po jamajško, ampak tako nekako kot bi jo delal glasbenik v mrzlih krajih in le mislil o Jamajki in dogajanjih tam. Sanjavo. Zelo neprepričljivo, žal. Komercialen uspeh? Če štejemo le uvodno Tečaj romantike. Ostale so “iz drugega štosa”, nekako niso. Glasbeniki obvladajo tehniko, Lovšin pa občutek. Ampak na žalost le to. Prvinsko. Nič več kot to.


Ne morem mimo plehkosti besedil. Ne vem sicer zakaj, vendar dajejo občutek, kot da so bila spisana na hitro, ker so “morala” biti… (izid plošče) Besedil takorekoč ni; so, vendar se zelo ponavljajo, pri skoraj vsaki skladbi je besedilo le refren. Če bi se gospod Peter malce bolj posvetil besedilom, verjamem da bi bil uspeh kot na dlani. Ampak ne- sloni na lovorikah iz mladih let in pri tem ne razmišlja kaj dosti. No, zato pa imamo avtorske pravice, pa pravico govora in javnega mnenja… Sliši se sicer nek feeling, da Pero uživa v tej glasbi, da je to To zanj. Tu se znajde. Vprašanje pa je, če se še kdo?


Vse skupaj je bil, upam, le poskus. Probati ni greh (kar Pero gotovo ve).. Če bo avtor spremenil miselnost, da nismo vsi kot on (ali če želite- da nismo vsi gospodinje in delavci ali kmetje in podobni) in napisal ali vsaj probal napisati kaj res “globokega”, bo lahko ponovno “zavzel” sceno (kot to uspeva npr. Kreslinu in Predinu). Do takrat pa na tečaj! Kakršenkoli pač žeTanyisha


Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.