Magnifico z Export- Importom navdušil

magnifico_001

Magnifico pride vsake toliko v Novo Gorico lokalcem pokazat, kaj je prava žurka. Nazadnje je to storil na otvoritvi Poletne scene, nobenemu izvajalcu skozi celo poletje ni uspelo ustvariti tako dobrega žura. 31.10.2003 mu je uspel ponovni met, tokrat ob jesenski otvoritvi kluba Cream, kjer se bodo na splošno veselje ponovno začeli dogajati dobri koncerti znanih izvajalcev.


Organizator koncerta Magnifica in Turbolentze je bil študentski klub KGŠ, ki vneto skrbi, da se v Gorici dogajajo tudi koncerti, ki niso izključno alternativna ali resna glasba. V svoj klubski prostor vabijo izvajalce vseh zvrsti zabavne glasbe, za večje dogodke pa si izposodijo bližnji Cream.


Magnifico se je izkazal za zadetek v polno, njegovo ime je magnet za vse generacije žurerjev. Generacijsko mešano občinstvo je ustvarilo izredno pozitivno vzdušje, saj je vse prisotne družila predvsem pristna želja po zabavi. Klub se je do sredine koncerta napolnil do res zadnjega kotička, po oceni poznavalcev je bilo obiskovalcev čez tisoč. Množici primerno je ves večer naraščala tudi temperatura in proti sredini večera je bilo že peklensko vroče. Seveda pa vročina ne poslušalcev ne nastopajočih ni ovirala.


Magnifico si je v Novi Gorici privoščil nekakšno predpremiero Export-Import turneje s Turbolentzo, na kar je kazala tudi prisotnost velikega števila povabljenih gostov, med katerimi smo uzrli tudi marsikateri znan obraz, ki definitivno ne spada v lokalno sceno.  


Do začetka koncerta so nas ogrevali DJ-ji Riki, Matis in Alex, klub se je vztrajno polnil, tisti z največ energije so že zasedli plesišče. Začetek koncerta je najavila s svojim prihodom spremljevalna skupina Turbolentza z na naše veliko veselje tudi popolno trubaško sekcijo (Riki, Miki in Kiki), spremljal pa jih je tudi DJ Dado, ostala zasedba pa je že znana Mate Blond na kitari, Dagi na basu in Schatzi na bobnih.


Gospod Magnifico je bil v črtasti črni obleki in rjavih čevljih kot vedno izredno eleganten in šarmanten, tudi frizurca je bila v redu. Žal se je moral delu elegance zaradi neznosne vročine čez nekaj časa odpovedati, ko je slekel suknjič in ostal le v majici brez rokavov. Kljub odlični glasbi je moški del publike pogrešal uradne plesalke (želeli bi videti kaj podobnega kot v videospotu Hir aj kam, hir aj go), je pa bilo zato med publiko mnogo zapeljivih in skoraj golih ženskih teles.


Začelo se je trubaško, z novimi skladbami z Eksport-Importa in seveda prav kmalu tudi s prvim ter najnovejšim superhitom Hir aj kam, hir aj go. Večji del koncerta pa je nove komade alterniral z odličnimi starimi uspešnicami in tako naredil vse, da se je pravi žur razvil, saj je vsakdo dočakal svojo najljubšo skladbo. Tudi skladbe s prejšnjih albumov je s pomočjo Turbolentze preoblekel v bolj balkanske aranžmaje, nekatere je prav odlično osvežil. Pesmi ohranijo svoj »stari« značaj, celota pa je zvočno mnogo bolj enotna in zvok v živo je bolj bogat. Madona, Ubiču te ja, in druge, ki so na albumu že prej imele balkanski melos, sedaj tako zvenijo tudi na koncertu.


Magnificova glasba je tako ali tako živa zabava, z novimi aranžmaji pa je še bolj sočna in energična. Dodatna prednost pihalno-trobilne sekcije pa je, da sta saksofonist in trobentač v komadih bolj klasično popevkarskega značaja uporabna tudi kot odlična solista. Poleg teh pa še DJ Dado nekatere komade popestri s kratkimi vložki iz Magnificovih plošč.   


Navdušenje je bilo očitno, vsi na prepolnem plesišču so vztrajno plesali in prepevali skupaj z Magnificom, v pravem trenutku je pomiril razgrete duhove s Samo ljubezen, kjer je publika odpela svoj solo refren, pomagala pa mu je tako ali tako pri vsaki od starih uspešnic. Ker nas redni program ni izčrpal, smo z glasno vztrajnostjo priklicali nastopajoče ponovno na oder, počastili so nas z izdatnim bisom in zaključili še enkrat s Hir aj kam, hir aj go. 


Drugega bisa žal nismo dočakali, se je pa zato žur nadaljeval do jutra.


Aleša & Maša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.