Klubski maraton 03 – PromoKompilacija

Klubski maraton 03 - PromoKompilacija

Klubski maraton 03 – PromoKompilacija

PromoKompilacijo, ki kar najbolje predstavi letošnje maratonce otvori uvodni Radio Študent KM03 jingl.


Šest “novih” bandov oz. posameznikov se nam predstavi vsak z dvema komadoma – tako na ploščku najdemo skupno 12 skladb.


Po tem, ko smo jih videli v Finalu na Metelkovi, je mogoče potrebno še omenit, da niso tekmovali, so se le predstavili. Eni bolje, drugi manj prepričljivo. Vsi so “zmagovalci”- vsaj kar se izbora RŠ tiče. Verjetno pa je imel vsak od nas, kateri smo bili tam pa tudi tisti, ki ste slišali tole kompilacijo, svojega favorita.


Dejstvo je, da nam je RŠ omogočil seznanitev z nekaterimi posamezniki in bendi, ki imajo (morda) velik potencial, da uspejo.


Sama bi rada izpostavila Samo Borisa & DJ D-Ez, ki se na CDju predstavita s skladbo Mamo in Vsake tolk časa. Ton tega hip- hoperja je oster do sistema in kar je še pomembnejše – zelo direkten in nekako “nekompromisen”. Mamo je možno vsake toliko časa slišati na radijskih postajah (kljub – ali ravno zaradi – svoje ostrine).


Naslednji kantavtor iz pomurskega konca je Dani Kavaš. Na ploščku ga zastopa komad Cüce in Delavec. Daniju je uspelo celo na trgu bivše Juge, kamor se podaja na intenzivno skoraj enomesečno turnejo v sklopu CrossroadRadia.


Disdrug This Fuck, trio iz Železnikov šponajo! Intenzivno punkersko surovi hard core. Na ploščku se predstavijo z Novi svet in PRS.


Manul– verjetno band z največjim potencialom s te kompilacije se predstavi z I am silver in Rubber Light House. Skupina načrtuje večjo vse-slovensko turo, mogoče tudi ob pomoči RŠ, vendar nas kvaliteta te skupine dejansko “potegne noter”. Brez kakih “mučk”… Nekakšen post rock, ki pa v svojem bistvu ‘vključuje’ precejšnje poznavanje glasbe in njenih pod-zvrsti. Lepo.


Kamniški Corkscrew v svoji trdi in prepoznavni drži predstavijo Insane in Suspended Animation Analysis. Band, ki je po slovenskih klubih že dokaj poznan, predvsem poslušalcem “trše” muzike. Ušesa parajoči nu metal.


In še Küpperbusch Jr. so nam ostali. TV surfer in Lasco. Eksperimentiranje in preizkus za živčke. Precej težko za poslušat. Na momente pa malček ‘spominja’ (vokalno) na J. Kovačiča. O njih sem prebrala, da so anti glasba anti glasbenikov… Najbolj “zgrešen” band daleč naokrog?


PromoKompilacija seveda ni za prodajo. Tako je verjetno večina vas, ki to berete ne bo slišala. Gotovo pa boste lahko še k(d)aj slišali in brali o in od izvajalcev z le-te kompilacije. Za vse pride svoj čas. Okusi so različni in dobro je da so.


Kakorkoli – za promocijo čisto soliden izdelek!


Tanyisha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.