Klubski maraton 03 – Finale

klubskimaraton0301

Vozni red se je malce spremenil kot je bilo sprva načrtovano, saj so (zgleda da res) favorizirane Manul postavili kot predzadnje, tako da smo imeli priliko poslušati maratonce takole:


KÜPPERBUSCH JR. (Domžale) Današnji vlak je imel kar dobro zamudo, zato se je vse začelo dosti kasneje kot ob predvidenih 21:00. Prvi bend smo na Vašo žalost ujeli čisto na koncu, ko so že recitirali svoje zadnje besede… Smo pa slišali, da kaj dosti nismo zamudili.


DISDRUG THIS FUCK (Železniki) Njihov ‘rojstni’ kraj kar dodobra ponazarja njihov glasbeni stil. Trdo, alternativno, jazz-ovsko ‘razbito’ in to dokaj poslušljivo. Res, da dokaj varirajo v ritmu, ampak v tem je point, a ne… 🙂


CORKSCREW (Kamnik) Prijetno presenečenje. Nu-Metal, ki pa to niti ni. Vulgaren vokal ‘mesarjevega sina’ (glej slike) in uigran trio zagotavlja energičen nastop. Vokalistu gre malce zameriti da se ga je pred samim nastopom (trema?) malce preveč napil. Kot njihov gost je nastopil Nikki od skupine God Scard.


SAMO BORIS in DJ D-EZ (Ljubljana, Cerkno) WC potreba in drugi dejavniki so vplivali na to, da smo bend zamudili.


(Ocena Tanyishe: ‘Če verjamete ali ne, sem na Finale KM na Metelkovo prišla le zaradi nastopa Samo Borisa & DJ D-ez. Želela sem se na lastne oči in ušesa prepričat, če res zna(jo) tako kot sem slišala, da zna(jo). Odgovor: They really do! Borisu jezik teče kot podmazan, besedila so dokaj družbeno- socialno kritična. Škoda le, da Menza na Meteklovi ni ponudila dovolj kakovostnega zvoka, saj smo zaradi le-tega morali na trenutke zelo napenjati ušesa, če smo hoteli razumeti kaj Samo Boris govori- poje. Sicer pa sem prepričana, da bomo o tem hip- hoperju še dosti slišali in brali! Super!’)MANUL (Murska Sobota) Kot sem že napovedal v eni od prejšnjih recenzij, bend dneva. Trio, ki pa je na današnjem koncertu gostil tudi klaviaturista, se je pokazal v odlični luči. Vse kar še čakamo je album na glasbenih policah…DANI KAVAŠ (Beltinci) Dani Dani. Predpopivanje pred samim nastopom ga je kar dobro izmučilo, še bolj pa njegov spremljevalni bend (bobni + bas) RAZIGRANI ŠČEGETAVČKI, ki se nekako ni vklopil v sam nastop in ga tudi predčasno končal. Vendar pa tisto kar smo videli (mali striptiz in oblačenje noše, ki jo nosi na koncertih) in slišali je bilo vredno čakanja.


Se vidimo na KM 04…


Tekst: koncertofil, ZUBi


Foto: Saša Pahič Szabo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.