Hit festival 2003

hitfestival03_002

Ljubljana / Gospodarsko razstavišče, 15.11.2003


To soboto se je zgodil že četrti Hit Fetival, ki je za glasbenike zanimiv najbrž predvsem iz finančnih razlogov, saj dobi zmagovalna pesem kar milijon tolarjev, nagrajeni pa so še besedila, glasba in priredba (vsako s tretjo, drugo in prvo nagrado). Ker pa je iz leta v leto festival tudi vse bolje in bolje medijsko podprt, predvsem seveda z navezo Radio Hit – ProPlus,
pomeni za izvajalce prav gotovo tudi lepo medijsko promocijo. Festival je bilo možno spremljati na prizorišču samem, letos je bilo le-to Gospodarsko razstavišče, ali pa v živo na Radiu Hit ter Kanalu A.


Očitno tudi prisotnost v publiki nekaj pomeni, saj sva zapazili precej obrazov, ki sicer niso sodelovali na tokratnem festivalu, pa so vendar nepogrešljivi del slovenske glasbene scene, poleg njih pa ni manjkalo tudi drugih medijskih osebnosti. Prireditev sta vodila Mirjam Kepic in Aljoša Rebolj, v času, ko so se na TVju rolale reklame, pa sta jima pomagala kratkočasiti občinstvo v dvorani Reza in Don Sergio, ki sta prireditev v živo spremljala za Radio Hit. Snovalci prireditve pa so popestrili že sam prihod v dvorano, saj so nas sprejele le v zlato oblečene hostese.


Po otvoritvenem nastopu violinistke Anje Bukovec in plesne skupine Kazine ter uvodnem  nagovoru stilsko odlično usklajenih voditeljev, je festival v skladu s tradicijo otvoril direktor Stane Cencelj, ki je besedo takoj prepustil glasbi.


Tekmovanje se je odvijalo brez zapletov, videli in slišali smo osemnajst izvajalcev, naj jih  aštejeva za vse, ki festivala niste spremljali: Pika Božič, Johnnz Bravo, Rebeka Dremelj, Itak, Brigita Žuler, Tulio Furlanič, A & M, Marijan Novina, Platin, Victory, Vera Trafella, Vili Resnik, Hajdi Korošec, Yuhubanda, Aleksandra Čermelj, Ritem planet, Nuša Derenda, Sam & Darjan.


Predolgo(vezno) bi bilo opisovati vsak nastop posebej, vsi, ki si festivala niste ogledali v živo ali na Kanalu A, si poskusite ogledati televizijsko ponovitev. Sama glasba je bila seveda v pričakovanih okvirih slovenskih festivalov in morava povedati, da nama vse pesmi niso bile všeč, so se pa vsiizvajalci potrudili z nastopi in marsikdo je tudi prijetno presenetil. Nekatere dame so zažgale že s seksi stylingom, druge s spremljevalnimi plesalci in celo striptizerji, Victory z invazijo žensk iz publike, pri nekaterih pa zadostuje že njihova pojava. Nekatere pesmi so bile bolje druge spet malo manj dobro odpete, iz neuradnih virov (beri od znancev) pa sva slišali, da je na televiziji izpadlo vse totalno play-back. No, v dvorani kvaliteta zvoka sicer ni bila najboljša, vendar so pevci očitno odpeli v živo. Pred glasovanjem je sledila še kratka ponovna predstavitev vseh osemnajstih skladb. Glasovali pa smo publika v dvorani, strokovna žirija, radijske postaje ter radijska in televizijska publika. Med televotingom so nas zabavale tri mlade pevke v ekstravagantnih kostumih z venčkom slovenskih uspešnic zadnjih 30 let iz Stop pops 20.


Izvajalci so posamezna glasovanja spremljali kar Seštevek vseh glasovanj je določil velikega zmagovalca in letos je, glede na slišano in glede na poznavanje slovenskega poslušalstva popolnoma pričakovano, milijon tolarjev pripadel pesmi V ogenj zdaj obleci me, ki jo je odpela Nuša Derenda, avtorji pa so Matjaž Vlašič, Urša Vlašič ter Aleš Čadej.


Nuša, zdelo se je, da je zmaga ni presenetila, se je na kratko zahvalila in ponovno odpela zmagovalno pesem, s čimer se je uradni del festivala tudi zaključil. Večer pa se je za povabljene in sodelujoče nadaljeval še na zabavi v avli v nadstropju Gospodarskega razstavišča, kjer so nas ob hrani in pijači zabavali The Kwashen Retashi. Zmagovalka pa je očitno praznovala drugje.


Aleša & Maša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.