Boom Boom Kid in Rusticate

Boom Boom Kid

Boom Boom Kid

Metelkova, 20.11.2003


Še eden izmed četrtkovih večerov je minil v Gali hali na Metelkovi. Tokrat so nas obiskali argentinski Boom Boom Kid, ki so pri nas nastopili že lani, in nemški Rusticate.


Prvi so nastopili Nemci, ki po Evropi predstavljajo svoj debitantski album Reproaches & Regards. Pričakovanja so bila velika, saj indie-emo plošča doma v dnevni sobi zveni odlično, vendar je bil nastop popolno razočaranje. Kasneje smo sicer izvedeli, da je bend zaradi bolezni po koncertu odpovedal nadaljevanje turneje in se vrnil v domovino, a to ne opravičuje dejstva, da so instrumenti zveneli popolnoma razglašeno, pevec, sicer očitno prehlajen, pa je tako ‘fušal’, da ga je bilo kar težko poslušati. Tako nam Rusticate ostajajo še veliko dolžni. Upajmo, da bodo v prihodnosti dobili še kakšno priložnost in se takrat pokazali v pravi luči.


Po daljši pavzi so na oder prišli Boom Boom Kid. Takrat se je tudi hala že malce napolnila in našli so se trije korenjaki, ki so poživili sliko med pregovorno statičnim občinstvom. Že sama pojava benda na odru je bil svojevrsten dogodek – droben pevec z dolgimi dredi, ki jih je pred koncertom skrival pod rumeno kapo z belim šiltom, je prekipeval od energije. Tako se je med nastopom pomešal med občinstvo in ljubezenske pesmi pel slovenskim dekletom, splezal na bar, se plazil po njem, se povzpenjal na zvočnike in skakal z njih.


Boom Boom Kid je pravzaprav solo projekt pevca skupine Fun People. Gre za to, da se je poleg klasične ‘skupine’ odločil oživiti koncept pevca s skupino, kjer on odigra glavno vlogo tako v nastopu kot pri glasbi, medtem ko pri skupini delujejo kot celota. Morda je to način za izražanje te posebne vrste individualnosti brez kakršnih koli zadržkov in omejitev.   


Glasba ima vsekakor mnogo obrazov, Boom Boom Kid pa so kljub temu, da prihajajo iz vse prej kot prijaznega okolja, pokazali enega lepših in iskrenejših. Ali pa morda prav zato.


Tina H. Zakonjšek


foto: Domen Repnik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.