Siddharta – 99…02

Siddharta - 99...02

Siddharta – 99…02

Založba: (c) Multimedia records, 2003


Piše se leto 2003. Siddharta, naš trenutno največji medijsko-estradni bum, in edini pravi paradni konj Multimedie, pa ob vsej možni idili prestopi k drugi, zdaj že tretji, založbi. Bivšim, na zadnjem ploščku izdanem pri konkurenci, pa za konec (medijsko) namenijo le medvrstični »hvala za sodelovanje«.


Vendar tudi zviti ex-i ne sedijo križem rok. Takoj po mega- bombastičnem, za slovenske razmere zavidljivem obisku za Bežigradom le-ti na trg lansirajo Greatest hits. Kot se to dogaja v svetu, je tak mega dogodek dober marketing za zaslužek, da tudi oni pokasirajo kos oz. del pogače, ki jim pripada, kar pa s strani izvajalcev ni poželo odobritve. Nasprotno. Skupina v javnost celo pošlje medijsko sporočilo, da tega dejanja (izdaje največjih uspešnic) ne pozdravlja. Jah, če bi brali med vrsticami, ob podpisovanju pogodbe, bi lahko dojeli, da je to možno brez njihove privolitve. Ker kaj hitro se lahko zgodi, da se v bližnji prihodnosti znajdejo na eni kompilaciji Siddharta, Hajdi in Popstars skupaj..


No. Torej v letu 2003 smo lahko na trgu v roku slabega meseca dni, doživeli kar tri albume ene slovenske skupine. Zanimivo je to, da vsi trije žanjejo velik uspeh, in še lepše (za založbe) – zavidljivo prodajno naklado. Konec koncev bi se nam ob zaključku leta lahko obetal še živi album..


Kljub vsemu da je 99..02 zbirka uspešnic, pa lahko na njej najdemo nekaj novosti. Posebej velja izpostaviti Od višine se zvrti, ki je do sedaj izšla le na Kreslinčicah, ali pa denimo Orion Lady, s simfoniki RTV-ja, v živo iz Križank. Slednja je za mnoge navdušence toliko bolj  zanimiva, saj med komadom ni neljubega opozorilnika »30 let Vala 202«, ki s(m)o ga do sedaj imeli v ozadju (tisti, ki imajo posnetek z Vala).


Petnajst komadov na sedemdesetih minutah je morda malce premalo, saj bi nas založba lahko presenetila s slavospevom v kaki multimedijski obliki, glede na to, da je skoraj vsak komad/videospot bil uspeh, pa se morda prav zaradi raznovrstnosti okusov kak favorit ni znašel gori. Sicer pa prebavljivo in za na polico. Da bo volk delno sit in koza cela.


Mimogrede. Na domači strani založbe je še zmeraj link do Siddharte..


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.