Metalsteel na Mostovni

metalsteel6

Za neuradno otvoritev (uradna bo 11.10.) druge sezone so se v Mostovni odločili za nekakšen tribute to Iron Maiden večer, na katerem so vsi metalci definitivno prišli na svoj račun. Na steno so se med koncertnim pavzami projicirali koncertni posnetki Iron Maiden, sliko je vseskozi spremljala dobra stara metal muzika. Na koncertu so se zbrali pravi metal navdušenci, tako da ni manjkalo dolgih las, usnjenih jaken, črnih T-shirtov najljubših bendov, itd.


Nabralo se je sicer manjše ampak zato odlično razpoloženo število lokalnih metalcev, zasledili pa sva tudi publiko z drugih koncev Slovenije. Tako nam je dekle iz štajerske prestolnice zaupala, da je pri njih na področju bolj alternativne scene trenutno pravo mrtvilo. Kot vsak vsaj malo zaveden lokalpatriot sva kar ponosni, da je Mostovna tako dobro zaživela in si že v lanski sezoni ustvarila z nekaterimi večjimi koncertnimi dogodki dobro prepoznavnost tudi v širšem okolju.


Za pravo metal fešto pa so v soboto poskrbeli predvsem Metalsteel. Sprva naju je osupnila mladost petih nastopajočih, vendar se oni z njo očitno ne obremenjujejo. Za tako svežo letnico izkažejo pri preigravanju široko poznavanje svojega žanra, njihov nastop je že kar izdelan in bi z lahkoto obvladali večje odre. Premorejo pa tudi marsikatero atraktivnost, ki jo lahko v bodoče izkoristijo v svoj prid. Tak je na primer Alexov vokal s potencialom, ki mu trenutno najbolj leži (po najinem mnenju, da ne bo pomote) interpretiranje Jamesa Hetfielda. Prav tako ne gre zanemariti, da ima tudi bobnarka Dasha svojevrsten čar, še posebej z nekovencionalno postavitvijo na Mostovninem odru – bobni v centru, kitari, bas in vokal pa prosto gibanje (nekoliko oteženo z majhnostjo odra), osvetljen in torej solističen pa je bil dvignjen zadnji del odra.


Čeprav so Metalsteel mlad band z očitno izdelano tržno strategijo – imajo že svoj album, katerega recenzijo lahko v kratkem pričakujete na naši strani, in ostali reklamni material, pa ne gre za kake ”nu-metalce”, temveč so tudi v svojih skladbah zvesti klasiki.


Po najinem mnenju jim bolj leži melodični metal, a se pogumno lotijo tudi česa hitrejšega in ritem tudi zdržijo, pa tudi pri death metalu vokal ne omaga.


Metalsteel so ustvarili prav soliden žur, uspelo jim je osvojiti občinstvo do take mere, da je prva vrsta pridno »slemala«, zbudili pa so tudi zanimanje tistih, ki nismo zvesti metalski privrženci. Upali bi si napovedati, da Metalsteel, vsaj glede na koncert na Mostovni, čaka lepa prihodnost. Enako kot tudi Mostovno, če bo v svojem naboru programa ostala tako raznolika in nudila vsakemu nekaj kot do sedaj.


Aleša & Maša


Foto: David Verlič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.