Malaise: Re- Assimilated

Malaise: Re- Assimilated

Malaise: Re- Assimilated

Ta, za mnoge ‘legendarni’ elektro/goth rock bend praznuje deseto obletnico od izida svojega prvega albuma. Z veliko zamudo so marca letos izdali četrti mini CD imenovan ‘Re-Assimilated‘ pri založbi Memento Materia (kateri ostajajo zvesti od samega začetka). Na njem je 6 pesmi, v glasbi pa lahko uživate približno 31 minut- zaenkrat, saj bo album v celotni verziji kmalu na voljo.


Prva na albumu je ena najboljših pesmi ‘Walking Through The Wonderland’ katera je sicer še iz prvega albuma ‘Secessionn’, tokrat je remiksana in zveni še boljše… v njej je čutiti še več energije kot prej. Njihov novi komad ‘Dead I Walk’ je po ocenah njihovih fanov najboljši na albumu, poln dance beatov ter odlično synth melodijo. Prav tako so njihovi oboževalci navdušeni tudi nad ‘Narrow Line’, čeprav ji nekateri kritiki dajejo slabe ocene, enako velja za ‘Hollow Dream’, a po mojem mnenju sta vokal in melodija pri ‘Narrow Line’ naravnost odlična. Še en 2K2 remix, ‘We Are Colliders’, spet ena izvrstna pesem, katero slišimo tudi na albumu ’52 Ways’. ‘Walking Through The Wonderland’ in ‘We Are Colliders’ sta to poletje absolutna dancefloor favorita na gothic party-ih. Za konec pa nas presenetijo še s priredbo ‘Assimilate’, ki je originalno od Kanadčanov Skinny Puppy. To pesem so Malaise leta in leta imeli za finale svojega showa.


Spet so nam postregli s heavy, melodično, temačno ter dancy glasbo in kljub temu, da prevladuje elektro, se v ozadju, žal malo slabše slišijo tudi kitare, a nas zato Martin Danielsson spet navdušuje s svojim dramatičnim glasom. Večini je album izjemno všeč, nekateri pa spet trdijo, da bi morali ostati pri tradicionalnem gothic rocku, a se moramo spomniti, da je bila Malaise sprva Martinov elektro projekt, zato ni čudno, da v glasbo spet dodajajo več dance beatov. Pokazali so, da so eni med najboljšimi v tej zvrsti in se z Re- Assimilated zelo dobro uvrscajo na skandinavskih glasbenih lestvicah. Komur so všeč bendi kot Depeche Mode, Skinny Puppy, Das Ich… oz. vsem ljubiteljem elektro /gothic rocka bo ta album zagotov všeč (njihove sample dobite na http://www.malaise.net ) ali celo ‘rejverčkom’- za spremembo bi lahko tudi ti zagrizeni ljubitelji tradicionalne elektronske glasbe poiskusili kaj takega kar nam ponuja Malaise.


 


Dark Angel

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.