Magnifico & Turbolentza – Export / Import

Roberto Magnifico & Turbolentza - Export / Import

Roberto Magnifico & Turbolentza – Export / Import

Založba: (c) Menart records, 2003


Na slovenski glasbeni sceni se najde samo ena osebnost, ki lahko počne stvari, katere si druge »slavne« osebnosti niti v sanjah ne morejo oz. smejo privoščiti, pa mu ogled ne bo padel ali šepal. Pa magari bo ‘šmuglal’, kakor je tudi naslov zgoščenke.


Pevec, kitarist, hitmejker, producent, performer, čefur, peder, jebač, seksi boj, igralec.. aja, pa razbijač (Greblo). Za mnoge ženske seksapil No.1. Z eno besedo – car. Zakaj že?? Aja, ker ima (edini) jajca..


Lahko prepeva v slovenščini, angleščini, španščini, »srbo-hrvaščini«, pa mnogi tega niti ne registrirajo. Ni »moteč«. Jebiga, frajer zna.


In če bi država donirala vladno letalo, bi ga vsekakor dobil on. Je edini, ki že ima svoje stevardese.


Njegova glasba me še najbolj asociira na Ramba Amadeusa, ki je mimogrede tudi že bil njegov sodelavec. Magnifico je pač mojster, ki zna z malimi stvarmi delati čudeže (teksti, glasba). Če pogledamo samo hit 24 000 bacci, koliko različnih tonov vsebuje, preštejte.


Export / Import je šel malo dlje. Na čase potegne tudi že na Bregovića  oz. na Emirja Kustorico & beograjsko Pušenje. Predvsem »trubači«. Ampak tudi Brego Kusta nista ravno bisera, sta tudi kaj pa kdaj »pokrala«.


Tudi sama glasba (določeni komadi), bi se lahko znašli v filmski podlagi. Teksti so kot vedno spet poglavje zase. Saj si jih lahko vsak razlaga po svoje. Recimo I`ve seen too many places, where ever I`ve been, and I`ve been to many places if you know what I mean. Kar je še zelo pomembno – so nezahtevni.


Eport / Import je CD, katerega vsebina se bo vrtela v marsikaterem lokalu. Tudi eksotičnemu. In glede na to, da si je drznil fantastično obdelati še Fejata Sejdića, Ferusa Mustafova ali pa Bobana Markovića ga lahko bržkone pričakujemo v družbi turbofolka pri kakem »kamiondžiji«.


Prvi komad in singl `Hit aj kam hir aj go` se na ploščku znajde tudi kot videospot. Aja, pa na učno uro kosovske bitke (Balkanto No.2) tudi ni pozabil. V malih flaškah je strup!


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.