Firebird na Orto odru

Firebird

Firebird

Ker se nisem pripravil na obisk koncerta sinoči v Orto Klubu, sem si tako tudi nepripravljen ogledal koncert kar do kraja. Pravo staro-rokersko doživetje je bilo to za obiskovalce kluba.


Zanimivo je to, da tako tesni povezavi med nastopajočimi in publiko v tem klubu že dolgo nisem bil priča. Šlo je v glavnem za preigravanje stare dobre glasbe in natančneje spominjanje na velike Deep Purple, ki jih verjetno pozna vsak, ki razloči glasbo med vsemi dobrinami, ki jih ponuja svet.


Firebird menda prihajajo iz zahodne Slovenije, točneje iz Nove Gorice. Klasično kompletirana s petimi člani, malce zrelejšega obdobja z malenkostjo mlade moči in vollje. Sam nastop ni bil tako razburkan kot so bili zvoki, ki so jih cepili v naša ušesa. Verjetno ni veliko kilometrine za njimi, je pa to verjetno najbolj prava pot do več poguma in domačnosti. To je moja domneva.


Slišali smo znane skladbe Deep Purpleov, Focusov… Postregli pa so nam tudi z nekaj avtorske glasbe, ki je dišala po vsem ostalem, vendar resnično bogate z veliko znanja in organiziranosti. Fantje so imeli od vseh koncertov minulih par mesecev najboljši zvok za moja ušesa, ki bogato ločijo zvok med slabim in dobrim.


Fluro

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.