Positive Circle Festival

God Scard - Nicky2

God Scard – Nicky2

Positive Circle Festival

13. september 2003

Izbruhov kulturni bazen (Kranj)

 

Marsikdo ob prvem pogledu na Izbruhov bazen pomisli ‘ Kakšna luknja pa je to?! ‘ Kaj šele, da bi pričakoval, da se da narediti tak žur, kot ga je uspelo organizatorju Bojanu Bidovcu. Sicer pa metalci tako ali tako nismo kaj preveč izbirčni. Kot sem že večkrat omenila, glavno nam je druženje, pivo in seveda glasba.

 

Celega bazena sicer nismo napolnili, a prišlo je okrog 140 obiskovalcev iz različnih koncev Slovenije, ter celo nekaj iz sosednje Hrvaške. Kakšnega dobička od prodaje vstopnic že na začetku ni bilo za pričakovati, saj je bila kar dobra tretjina vseh na guestlisti. Namen tega festivala je bilo predvsem druženje metalcev, ter žuranje pozno v noč ali bolje rečeno v zgodnje jutro, saj se je festival kljub temu, da se je začel okrog 20-ih zavlekel do kakšne 4-ih zjutraj, kar pa niti ni bilo kakšno veliko presenečenje, saj je nastopilo devet bendov.

Festival so ‘otvorili’ Kranjčani Backlash in v trenutku, ko se je zaslišala glasba iz zvočnikov so prvi zagreteži začeli slemati in tako neutrudno nadaljevali skozi celo noč. Sledila je še ena metal core skupina – Sarcom, ti prihajajo iz Metlike. Kot že dan prej smo se lahko spet znoreli ob nastopu Negligence. Sledili so Sweet Sorrow ( melodic power metal ) z izvrstnim nastopom, a moram dodati, da se vokalista Valentina, žal skorajda ni slišalo. Novo Goričani Entreat, kateri so na žalost odpovedali nastop na Metal Maniji, so zato tokrat še bolj navdušili s svojim melodičnim death metalom. Če ne bi bilo sledečega benda bi se vsi začudeno spraševali ‘ … kako pa to ? …’, v mislih imam koga drugega kot pa God Scard, kateri še vedno pridno koncentirajo. Letos smo jih videli na neštetih koncertih, prav tako tudi na Metal Maniji. Odigrali so nekaj novih komadov. Kljub temu, da je prišlo do manjših tehničnih težav in sicer je vokalista Nicky-a mikrofon kar nekajkrat stresel, a so to težavico kolikor toliko odpravili in do konca speljali nastop tako kot se zagre. Sledili so eden zelo redkih gothic metal bendov v Sloveniji – Sabaium in kljub temu, da ta zvrst pri nas na veliko žalost ni kaj preveč priljubljena, dobili dober odziv publike. Predzadnji so bili Kaoz ( modern thrash metal ), za mnoge eden najboljših bendov pri nas in verjetno je bil to tudi vzrok, da je toliko obiskovalcev vztrajalo tako dolgo, šele pri zadnjem bendu Dickless Tracy ( grind/death metalcem iz Brežic ) se je bazen začel prazniti. Po končanem festivalu pa so le nekateri žurali še do… kdo ve kdaj.

 

Upajmo, da se bo na gorenjskem kmalu zgodilo spet kaj podobnega, saj je opaziti, da je tudi tu število privržencev metala občutno naraslo, zato so vsaj občasni tovrstni koncerti nujni tudi v naši regiji.

 

Tekst in foto: Dark Angel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.