Call To Battle

Vargsriket - Grym in Draug

Vargsriket – Grym in Draug

12. september 2003

Channel Zero- Metelkova (Ljubljana)

 

Pa se je zgodilo… dva koncerta na isti dan. Za nekatere je bila odločitev kam iti kar težka, saj je bilo povsod pričakovati dober žur. Kot kar precej veliko število sem se tudi jaz odločila za Metalkowo, mislim Metelkovo, katera je bila ob svoji 10. obletnici tiste dni nabito polna. Kljub temu, da je bilo tako veliko različnih skupin ljudi, ni prišlo do nikakršnih prepirov ali izgredov.

 

Malo čez 21- o so oder zatresli old school thrasherji Negligence, katere bomo v prihodnje pogosto videvali na razno raznih koncertih. Kot je zanje že običajno, so tudi tokrat v trenutku napolnili prostor pred odrom. Po končanem nastopu smo hoteli še, a več kot enega komada si niso smeli dovoliti, saj so bili časovno omejeni.

Sledili so Scaffold ( brutal death metal bend ) in seveda tudi oni navdušili obiskovalce. Njihovim fanom pa naj omenim, da so pred kratkim izdali nov demo ‘Evil empire – Morbid World’, kateri mora nujno najti prostor v vaši CD zbirki.

Hrvati Gorthaur’s Wrath, pa so s svojim agresivnim nastopom publiko totalno znoreli. Nekateri smo zaradi tega trpeli kakšen dan, dva bolečin v vratu. Ja, ja tako je, če se čez poletje nič ne dogaja, pa smo že ven iz kondicije.

Manj so navdušili Darkendom, kateri prav tako prihajajo iz Hrvaške. Ti igrajo nekakšen atmospheric/doom/dark/ black metal, ter ostajajo zvesti svojemu materinemu jeziku, saj so vsa njihova besedila v Hrvaščini. Ponavadi v bendih pripadnice nežnejšega spola pritegnejo pozornost moškega dela publike, tokrat temu ni bilo tako. Se kar strinjam z ostalimi, ki menijo da izgleda kot, da bi pobegnila iz družine Adams.

Kot zadnji pa so nastopili Vargsriket, kateri naj bi se od drugih tovrstnih bendov razlikovali zaradi tega, ker naj ne bi podpirali religioznih in političnih idej, pač pa uporabljali podobe iz prve svetovne vojne, zato se predstavljajo kot 1.st world war black metal skupina, kar pa ne drži popolnoma, saj najdemo  tudi besedila na teme proti krščanstvu, ter o Satanizmu. Na oder pa so prišli v tipični black metalski ‘bojni opremi’… opremljeni z neti od zapestja do ramen, ter corpsepaintom.

Po končanem nastopu skupine Vargsriket, se je Channel Zero presenetljivo hitro izpraznil, saj se je vsem mudilo k Mariči nadaljevati žuranje do zgodnjega jutra.

 

 

Tekst in foto: Dark Angel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.