Metal Mania Open Air 2003

Z veliko nestrpnostjo smo dočakali za enkrat še vedno edini metal festival pri nas, kateri je bil za razliko od lanskega leta še veliko, veliko boljši, saj nas je obiskalo kar precej tujih bendov, pravtako pa je bila boljša tudi organizacija celotne prireditve, ter organiziran prevoz iz Sežane do Komna in nazaj. Prvi obiskovalci so začeli prihajati v petek zgodaj zjutraj, zadnji pa odšli v poznih popoldanskih urah v nedeljo in šele ko so odšli zadnji, so si prebivalci Komna, kateri niso kaj preveč navajeni takega navala končno odahnili. A ne za dolgo… drugo leto bomo spet tam!

 

 

Petek:

 

Kljub neznosni vročini so že ob 16:00 nastopili Negligence, sedaj tudi s pevcem in s tem še bolj navdušili občinstvo. Po njihovem nastopu se je večina umaknila v senco zato Hercoolass žal niso imeli kaj preveč publike. Sledili so Insanity, najstniški bend MetalSteel, kateri navdušuje s priredbami Iron Maiden, Metallice, Slayer, ter svojimi komadi kot ‘Darkerca’, ‘Novi svet’… itd. Naslednji so bili Obnounce, sledili naj bi Entreat, a so žal odpadli, Hrvati Alterned State, God Scard z novim basistom Andražem, kateri se jim je pridružil pred dobrima dvema mesecema, ter odigrali tudi nov komad. Sredi nastopa Karkadan je začelo deževati in večina nas je pobegnila na suho, le nekaj zagretežev je pred odrom vztrajalo do konca, kmalu zatem se je nevihta umirila in že smo se začeli vračati pred oder. Sledili so Ancient Ceremony iz Nemčije, tokrat v celotni postavi, saj se jim je za stalno pridružil nov bobnar, Jones pa je lahko spet poprijel za bass. Premierno so nam predstavili komad “P.uritan’s B.lasphemy C.all” ( napisana prav zaradi incidenta  na Summer Breezu in  PBC-ja, to je radikalna kristjanska party, ki je med drugimi odgovorna za njihovo prepoved nastopa ) iz novega albuma ( “Holycaust – Angelus Mortis’ ), ki bo zaradi nesreče basista z veliko zamudo izšel v začetku 2004.

 

Ob polnoči so na oder prišli Darkseed in pozitivno presenetili, ter poželi velik aplavz. Zadnji so bili na vrsti A Traitor Like Judas, kateri niso kaj preveč navdušili, ali pa je bila vzrok utrujenost obiskovalcev. Po koncu koncerta se je za nekatere začel žur do jutra, drugi pa so se odpravili spat, saj nas je čakal še en dan.

 

 

Sobota:

 

Po precej neprespani noči se je večina odpravila po nakupih v trgovino, a nazadnje vsi končali v bližnji gostilni, katera je bila okupirana od zgodnjih jutranjih ur pa vse do 16:00 oz. nastopa Imperij, kateri pritegnejo pozornost prav zaradi neverjetnega opernega vokala, od zadnjega njihovega nastopa, ki sem ga videla sedaj dodajajo še brutalne moške vokale. Drugi so nastopili End Of Eternity, ki prihajajo iz Italije, ti žal niso imeli pred odrom prav nič publike. Naslednji so sledili slovenski bendi Scaffold, Root A’ Balluta, Kaos, Sarcasm, kateri so zaradi tehničnih težav igrali samo kakšnih 15 minut, Italijani Diableria, hrvaški Infernal Tenebra, sledile pa so še štiri res odlične skupine; avstrijski black metalci Sanguis, kateri so navdušili vse po vrsti, pravtako Cockroach, ki so v glavnem igrali same nove komade. Nad nastopom Agathodaimon so bili nekateri razočarani, spet drugi pa navdušeni. Najbolj presenečena pa sem bila nad Nocte Obducta. Po končanem nastop Agathodaimon sem se zaradi utrujenosti hotela odpraviti spat, a me je sound Nocte Obducta v trenutku zvabil nazaj. Ustvarili so zares enkratno mistično vzdušje, največ pozornosti je pritegnil vokalist s svojim imidžem- belo poltjo, dolgimi, skodranimi lasmi, ter oblečen v dolgo krilo prepleteno z verigami.

 

 

Tokrat je res treba pohvaliti organizatorja Boštjana Frančeškina (Bišta) in Urško Turk, saj je vse potekalo brez zapletov. Letos je bilo tudi precej bolje poskrbljeno za sanitarije, čeprav bi bil lahko kakšen WC več, postavljen pa je bil tudi tuš, tako da se je bilo možno v neznosni vročini malo osvežiti. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano, tokrat smo imeli na izbiro pasto, pasulj in jedi iz žara, kot večina pa se moram tudi jaz pritožiti nad preveč toplim pivom. No, glavno pa je bilo da smo se imeli oba dni festivala noro… odlični bendi, utrgana družba in nor žur.

 

Kdor je zamudil letošnjo Metal Manio mu je lahko zares žal, a naj vas potolažim, da skoraj zagotovo sledi tudi Metal Mania 2004.

 

 

V kratkem si boste lahko prebrali tudi intervjuje z Ancient Ceremony, Agathodaimon, Darkseed in Sanguis.

 

 

 

Tekst in foto: Dark Angel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.