Glasni Wicked Crew

Vini - foto: Bojan Okorn

Vini – foto: Bojan Okorn

Na Rock Otočcu smo se ponovno srečali. Lepo, prijateljsko in vzpodbudno vzdušje. Dosti hrupa in pa tudi nekaj krikov. Kar tako. Vini, Ris, MatC in Alesh. Wicked Crew!


Če o njih še niste slišali, boste v prihodnosti zagotovo. Fantje namreč pripravljajo nove stvari, delajo skratka zelo resno. Band s potencialom. Prav zato sem se odločila, da jih malo povprašam…


Kakšna so bila pričakovanja za nastop na Rock Otočcu in kako se počutite sedaj po nastopu?


Glede na to, da smo nastopali na manjšem odru, smo pričakovali manjši obisk in slabši odziv publike, kot smo ga bili potem dejansko deležni. Publika je bila res enkratna in na odru smo se počutili zares dobro, zato smo tudi lahko dali vse od sebe. V tem trenutku smo pa predvsem prijetno utrujeni.


Kaj boste sedaj počeli?


Uživali v ostanku Rock Otočca, saj veš, naš praznik!


Imate novega člana za bobni. Kako vpliva na celotno skupino, koliko časa še bo pri vas (glede na to, da ste imeli v preteklosti precej težav z bobnarji)? 


Z bobnarji smo imeli do sedaj res velikanske težave, pred Alešem smo jih imeli kar pet. Verjamemo, da smo končno našli pravega bobnarja, ki verjame v skupino in se dejansko počuti del nje. Njegov vpliv na skupino je velikanski, predvsem zaradi njegovega resnega odnosa do dela.


V zadnjem času vas ni kaj dosti videti, slišati. Mar to pomeni, da delate na novi plošči, novem materijalu?


Delamo na novem materijalu. Odločili smo se, da si vzamemo čas za to. Torej nas še nekaj časa na odrih ne bo videti, do sedaj pa so bile razlog za to predvsem težave z bobnarji.


Ste jezni? (pevec Vini deluje tako 😉


(hahaha). Smo! Predvsem smo pa glasni! Saj veš: Witness The Strength Of Wicked Sound!


Glasba, ki jo igrate je (v glavnem) avtorska?


Res je. Tukaj smo sicer zaigrali en cover in dve predelavi, ostali komadi so avtorski.


Navdušena sem nad predelavo “Unbelivable”. Kako to, da ste izbrali ravno to skladbo?


O predelavi tega komada skupine EMF smo se že dolgo pogovarjali, vendar se do sedaj kar nekako nismo spravili k temu. Narejena je bila posebej za nastop na RO, kar pa ne pomeni, da je ne bomo igrali nikoli več.


Na odru Rock Otočca ste napravili cel show! Je to stalnica na vaših koncertih?


Upamo, da je.  Vemo, da publika na koncertu od nastopajoče skupine pričakuje veliko več kot le igranje. Predvsem pa je naš ‘show’, kot ga imenuješ, posledica tega, da se vživimo v našo glasbo in ambient, vse ostalo pride samo.


Kaj pa tujina? Lani ste nastopili v Nemčiji, odzivi nemške publike so bili, kot vem, odlični. Nameravate še k(d)aj čez mejo?


Vsekakor nameravamo! Čimveč. Odziv nemške publike je bil res odličen, presenečeni pa smo bili tudi nad organizacijo samega festivala, saj je vse potekalo brez kakršnihkoli zapletov. Za nas so sto odstotno poskrbeli na odru in za odrom. Takšen odnos do nastopajočih pogrešamo na slovenskih nastopih.


Načrti za prihodnost in smernice za naprej?


Naši kratkoročni načrti so predvsem čez poletje narediti nov materijal. Usmerjamo pa se predvsem v bolj resno delo, nekaj bo tudi sprememb v naši glasbi.


Kje boste čez poletje?


Vsak posebej na dopustu, če bomo skupaj, bomo v prostoru za vaje.


Kje lahko zvemo več o vas, o koncertih ipd.?  


Imamo svojo spletno stran http://www.wickedcrew.com/.


Na njej se lahko prijavite na naš poštni seznam, preko katerega boste obveščeni o vseh dogodkih v zvezi z Wicked Crew. Poslušate pa lahko tudi nekaj naših demo posnetkov in tudi posnetek komada Da-Nu-One, ki je izšel na mednarodni metal kompilaciji kanadske založbe Meathead Records.


Hvala fantje in srečno!


Hvala enako.Tanyisha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.