Riversplash 2003

soca_reggae_2003_008

Mir-peace, ‘Italijanarji’, pobesneli psi, packanje pljuč in najneugodnejši reditelji!


Četrtek, 10. 7. 03


Za razliko od Rock Otočca je ob Sotočju bolj nagnetena scena in nafilana z vsemi subkulturami in barvami. Pravo doživetje. Babilonsko in preintenzivno – vsaj za nas, ki smo se v mladih letih preutrudili od podobnih dogajanj. Vseeno pa dekleta le mislijo, da smo njihovi vrstniki, kar je zelo praktično in ugodno.


Podobno kot na Otočcu se zdi, da vse skupaj nekam blodi. Zoper temu so ponovno ‘Italianarji’ poskrbeli za pravo galamo brez prestanka. Sem in tja mali občutek manipulacije, ki jo na letališču ni moč začutiti. Nastalo je malo mesto ljudi, ki se med sabo v glavnem poznajo, ‘Italianarji’ pa nam iz druge strani bogato mejijo. Verjetno so tu bolj doma kot mi Ljubljančani smotani.


Že v sredo je prišel vsak, ki je želel imeti ugodno okolico za svoje lažišče, mi ostali pa smo zaradi tega zamudili prve nastopajoče. Če ne razumete: čakanje pri vhodu ter iskanje in postavljanje doma, presveta moštanca! Uspel sem oceniti italianske B. R. Stylers, ki jih je vodilo prelepo dekle ugodne rasti in lepih las ter tolmačila pravice in svobodo. Misli, da ni tako hudo. Bolj korenito je verjetno zasnovano tovrstno muziciranje. Zion Train iz Velike Britanije so za njimi z vso histerijo lepo lezli v kadre tam prisotnih medijem in podobno razpredali o človekovih pravicah in njegovi mordosti. ‘It’s all about the massage!’ Pomembno pa je tudi to, da glede cele pomanjkljivosti trave, se to tu ni kazalo.


Petek, 11. 7. 03


Nikamor več ne gre postaviti šotora. Družba se je podvojila in zato dobro izpada vse kar se tu dogaja. Na odru se izvršujejo zelo ‘napedenani’ koncerti. Cel petkov program je bogat lepih teles in pravih zvokov. Na drugem svetu pa ob vodi tolčejo po bobnih vsi mirovniki in sami divjaki ‘Sound System‘. Vse skupaj je zelo povezano in stoji z istim duhom. Stalno se opozarja, se jemlje tudi kar samo po sebi vsa pomembna dejstva o svetovnem miru, bratstvu in enotnosti, ubijanju sivih celic in legalizaciji tega orožja, o spoštovanju …


Sobota, 12. 7. 03


Prvič tu čez dan in precej razočaran glede redarske službe, ki jo sestavljajo sami izpod čela gledajoči moroni, ki sploh ne znajo biti prijazni in vdirajo v šotore, da bi preverili kdo ima zapestnico in kdo je nima. Kakor da bi v taborišču pregledovali markacije teles, ki njim samim pomenijo sodrga in nekaj za linčat. Precej so negativno nastrojeni proti vsej tej lasasti in zadeti publiki. Hitro jih lahko dobiš po gobcu, če se vedeš kot navaden človek, ki nosi v sebi tudi svoj ponos, in ki je sigurno gospod za tega mišičastega reditelja, ki še sam sebe dobro ne razume in butasto krivi obrvi na svojem nizkem čelu. Uuuh …kar lačen sem postal! Bla, bla, bla …


Irie Vibes (Si), Sly Asher & The Rooters (F), Del Arno Band (SiČG), Sisita (VB), Benjamin Zephanian & Sista (VB) so divjali na odru po naših obrokih in opravilih. Zelo so presenetili vsi nastopajoči iz bivših jugoslovanskih republik.


Nedelja, 13. 7. 03


Nekaj sprememb v programu je bilo pričakovano. Ženske je obveščala verjetno njihova intuicija, jaz pa sem čutil na vodi. Nedelja je bila bolj Ska in tudi malce Heavy.
Nastopili so: Superhiks (Mk), Red Five Point Star (Si), Paprika korps (Pl), Eyesburn (SiČG), Djambi (Br)


Fluro


foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.