Hootie and the blowfish – Hootie and the blowfish

Hootie and the blowfish - Hootie and the blowfish

Hootie and the blowfish – Hootie and the blowfish

Založba: Atlantic Records, 2003


‘Piši dobro in ljudje bodo prisluhnili’ je geslo ameriške skupine Hootie and the blowfish. Da to obvladajo so dokazali, ko so tri albume prodali v 25 miljonski nakladi, kar jih uvršča v sam vrh glasbenene zgodovine. Da si boste lažje predstavljali kakšno zvrst igrajo si zamislite njihovo glasbo kot mešanico med Alanis Morissette in Bruc Springsteen-om.
Njihova šesta plata, ki se imenuje, kar po sami skupini Hootie and the blowfish se ne razlikuje od ostalih plošč, saj se držijo že uspele in preverjene formule. ‘Ponosni američani’, kot sami sebe rado poimenujejo nam nudijo13 komadov, ki vsebujejo veliko lahkotne glasbe, obogateno z lahkimi kitarskimi melodijami  in spevnimi refeni. Drugega tudi nismo mogli pričakovati saj je producent bil Don Was, ki ima izkušnje s produciranjem komadov Bob Dylanu in samim kraljem rocka Rolling Stonesom. Kot zanimivost bi še omenil, da skupina redno obiskuje svoje vojake ”freedom fighters”, povsod po svetu, kjer le -ti urejajo in uvajajo demokracijo, po svoje seveda. Tu jim s svojim koncertom in nasmehom pokažejo, da je svet še vedno lep. Radi se pohvalijo tudi, da njihovo muziko ima v avtu celo sam Tony Blair. Jaz pa upam da bo s svojim prijateljem Georgom in ostalo ameriško administrativno drhal pristal čim prej v Haagu.
CD priporočam vsem, ki imate radi dobro in kakovostno glasbo in tistim, ki ljubite mir na  ‘pravilen’ ameriški demokratični način. God bless America.


Pericza

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.