Dva izmed štirih Rodbine Trgavšek

Valterap

Valterap

Rodbina Trgavšek je sicer projekt štirih hudih freestylerjev in rapperjev Valterapa, N’Toka, Trkaja in Pižame, ki ga že nekaj časa skupaj trgajo po koncertnih odrih. Ujela sem jih v soboto 5.7. 2003 po nastopu na Art Stage-u (Rock Otočec). Sicer pa na RO-ju ni bila prisotna celotna rodbina Trgavšek. Matico sta tokrat predstavljala le Valterap in Pižama.


RON:  Mnenje o Rock Otočcu?

PIŽAMA:
Ej, the best. Sam se tu že tretje leto in mi seže do srca. Vse naj naj organizatorjem! Upam, da bo drugo leto še kaj večjega. Če bo zaradi tega potrebno kakšno karto podražiti, upam da se folk ne bo odzval po znani slovenski percepciji in začel ( izvaja mini verbalni techno set) takatakatakataka…
VALTERAP: Kar dobro. Dež. Včeraj je bilo že tradicionalno blato. Vzdušje je dobro. Sem sem prišel malo skeptičen – sedaj, ko sem tu je cool. Do sedaj so mi najbolj dogajali Ozomatli in Cancel: Cancel so rasturili, Ozomatli so pa ha, ne vem počupali travo iz Zemlje.


RON: Manjkalo je nekaj bratov matične ekipe. Je bila opazna kakšna sprememba na odru?

PIŽAMA:
Trkaj je zbolu, žal. Zvedeli smo dva dni nazaj. V sredo smo bili še skupaj na Zbiljah a nam žal ni uspelo.
VALTERAP:  Ma ne, ker smo vajeni nastopati v okrnjeni postavi. Dostikrat se zgodi, da ima kdo  izmed nas druge obveznosti ali kdo zboli ali kdo ne dobi  prevoza ali pa je N Toko z Moveknowledgmenti po svetu.


RON: Se je klima v  Rodbini Trgavšek kaj spremenila? Trkaj bo v prihajajočih mesecih razvnel slovenski narod s svojo zgoščenko. Zmaguje na freestayl battle-ih, prav tako N Toko?

PIŽAMA:
Ne, situacija se ni spremenila. Celo veseli smo, da fantje vsaj kaj naredijo. Sicer pa me žalosti, ko se dva brata srečava na državnem freestyle battle-u, že v prvem krogu!
VALTERAP: Čakaj malo. Tu smo, da nekaj naredimo.Vsak, ki nekaj naredi je to dobro tako zanj kot za nas.  Če ne smo od nekdaj vedeli, da sta Trkaj in N Toko neizpodbitno najboljša izmed nas. Čeravnodasi je meni osebno  še vedno malo boljši N…ne malo boljši…ne malo boljši…ne!  Na več metrih je zmagal N Toko!


RON: Si boste ob izidu plat medsebojno pomagali? Lahko pričakujemo kakšna gostovanja?


PIŽAMA:  Lej, je še prezgodaj, da bi govorili o tem, kako bo s solo platami. Delamo pa nekaj na tem, da bomo poleg svojih solo projektov in freestyle battle-ov, naredili tudi nekaj skupnega materiala. Rodbina Trgavšek, ki živi svoje življenje tam nekje v 30-ih  letih 20.stoletja….
VALTERAP:  Vse je še v zraku…


RON: Mnenje o rapu na rock festivalu?

PIŽAMA:
  Se ne omejujem na to, kako folk dojema te stvari. Če mu je cool mu je cool, če ni cool ni cool. Sledeče so dokazali ravno  s temi totalno nerockerskimi Ozomatli, ki so totalno razturniral celotno sceno.
VALTERAP: Kako se ti zdi RUN-DMC in Aerosmith? Kakšna se ti zdi Joudgement night kompilacija?


RON: Kakšna je bila reakcija obiskovalcev na vaš nastop?

PIŽAMA:
Ja, bilo je fino. Ni bilo, kakšnih negativnih sredincev ali pa rodil na oder. Smo uživali, kar mislim, da je edino prav.
VALTERAP: Občinstvo! Dobrovoljno, dobroduš…a…dobrovoljno, dobrodušno in potrpežljivo hehe..tako nekako je bilo. Hudo!


RON:  Baje ste imeli, med samim nastopom, neprijetne tehnične težave ?

PIŽAMA:
Pač, bila je ena stvar, ki jo je brezpredmetno  pogrevati. Je že mimo. Od tistega kar smo imeli na voljo… smo ravno zato dali največ od sebe.
VALTERAP: Po pravici povedano: DJ-jem niso dostavili ustrezne opreme, monitorjev ni bilo,  postavitev stvari na odru ni bila primerna, še posebej ne za gramofone. Res je, da nismo poslali raiderja. Sicer pa sta tudi  Sadje in Zelenjava…. aaaa… Slon in Sadež  imela  na začetku težave z zvokom, kasneje pa se je zadeva utekla. Podobno je bilo pri nas.


RON: Menita, da lahko naslednje leto pričakujemo poseben floor, ki bo namenjen le rap izvajalcem kot npr. letos elektroniki Tourntable arena?

PIŽAMA:
Dvomim, da bo to že prihodnje leto. Menim pa, da se bodo boljše stvari pojavile takole mimogrede. Tiste stvari, ki niso same po sebi strogo zakoličene le za nekatere hip hop živeče glave, temveč tudi za folk, ki čuti glasbo s srcem, čuti glasbo z dušo in zna ceniti vse kar je dobro narejeno.
VALTERAP: Da bo rap pri nas tako velik kot si ga opisala, so sanje vseh nas , ki se ukvarjamo s tem.


RON: Vprašanje, ki ti ga  postavim vedno in vedno težko dobim odgovor. Kdaj lahko kaj  konkretnega pričakujemo od Valterapa? Kdaj boš dal ljudem hrane?

VALTERAP:
Kadar jo bom zapisal. In? Čuden črn začaran krog ka se ha ne da tko nalahko razbit.
 
RON: HVALA!

PIŽAMA:
Ni za kej.
VALTERAP: Prosim.


Katja Štok


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.