Rock im Park 2003

rock_im_park_2003_01

‘ … fantje, dejmo še enkrat preverit, če imamo res vse! Hm … potne liste imamo, šotor imamo … karto imamo!’ In to je to. Vse kar človek potrebuje, ko se odpravi na festival te veličine, kakovosti in ugleda. Nihče se ne vpraša kaj bomo jedli, kako bo s tuši, ali bo morda deževalo … ne! Vsi smo odšli z enim samim namenom … dobra glasba. In te letos zagotovo ni manjkalo.


Letos so se festivala Rock im Park v Nemčiji udeležile zagotovo ene izmed boljših svetovnih skupih v kategorijah rock, punk, metal, hard-core in nu-metal. Prizorišča so bila tri in kar se na prvi pogled sliši zelo dobro 🙂 lahko na koncu izpade še kako moteče.
Vso doganje se je začelo 6.6. tam nekje okrog druge ure popoldan, ko se je kot prvo prizorišče odprl glavni oder oz. Mainstage. Res huda porcija. Priznam, da se s kolegom še niti približno nisma privadila temkajšnjemu tempu, ko sva že dobila na res lepem pogrinjku postrežene Disturbed, takoj za njimi Queens of the Stone Age in nato še Deftones. Pravi šok. Mogoče se ne bi spuščali v samo kvalitito igranja (ki pa še vedno presega Slovenijo, žal), a vendar naju je to nekao prizemljilo. In ravno ko sva se nekako privadila na vse skupaj, pa naju je doletelo mogoče največ kar je Rock im Park letos ponudil … pompozni ‘entrance’ Marilyna Mansona. Mogoče me boste tisti, ki ste to ali kaj podobnega doživeli razumeli, ko rečem, da to enostavno moraš doživeti, kajti tak sklop dobre glasbe (subjektivno, priznam!), odličnega nastopa in energije se ne da opisati z besedami. In ko človek misli, da je že vsega konec, pa se na odru prikažejo štirje tipi, štirje stari mački, ki še vedno kljub vsem zlobnim govoricam igrajo in nastopajo nenormalno odlično. 80.000 ljudi … zgovoren podatek!
Kljub temu, da sva cel prvi dan preživela kar na Mainstagu, naju je za konec čakala še jagoda na vrhu smetane. Moby na Alterstageu.


Nepopisno lepo … prav res lepo.
Poleg teh dveh prizorišč pa obstaja tudi Talentforum. Dvorana za cca. 3000 ljudi, odlična akustika, perfektno ozvočenje … najboljše skupine. Tukaj so se nam predstavile nam še precej (ne)znane skupine kot npr. Mudvayne, Taproot, Nothingface, Soil … razred zase, velikorat razred boljše kot na Mainstageu.
Zagotovo velja omeniti še nekaj drugih koncertov, ki nama bodo zaradi takšnih in drugačnih razlogov ostali v spominu: Murderdolls, The Donnas, The Cardigans, Iron Maiden, The Hives, Die Happy, Audislave, Evanscence, Stone Sour, Silverchair, Placebo


Kot sem rekel … to moraš doživeti, da veš o čem govorim!


Mitja Melanšek – mic


foto: Lenrat Jordan

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.