Koncertni spektakel v Murski Soboti

kps200321

Murska Sobota, 21.6.2003

Klub prekmurskih študentov (KPŠ) je ob koncu šolskega leta organiziral koncertni spektakel na pomožnem igrišču Mestnega stadiona v Murski Soboti. Nastopile so uveljavljene slovenske skupine Alfa Romeo in Julija, D’Kwaschen Retashy, Šank Rock, 6Pack Čukur ter Tabu.  Prijeten sobotni večer je pričela že precej uveljavljena prekmursko-štajerska zasedba Alfa Romeo in Julija. Fantje in dekle so nam predstavili pesmi z njihovega prvenca Mimo pada svet. Zaigrali so tudi priredbi od Davida Bowieja in Foo Fightersov. Pevka Alja ima izjemne vokalne sposobnosti, vendar je bilo očitno da ji nagaja trema, na odru ni izgledala sproščeno. Med njihovim nastopom se je koncertno prizorišče začelo počasi polniti. Koncert so Alfa Romeo in Julija zaključili s svojo že drugič zaigrano uspešnico Mimo pada svet, za katero so posneli tudi videospot.


Nadaljevali so lokalni zafrkantski bend D’ Kwaschen Retashy. Predvsem mlajši obiskovalci so jih bili veseli, nastopili so preoblečeni v dekleta . Njihov namen je predvsem spraviti občinstvo v smeh in zabavo,svoje pesmi so si sposodili od skupin kot so Afromen, The Beatles, Severina…. Moramo jim priznati da so isti večer dobili največji odziv publike, čeprav so kasneje nastopili še bolj uveljavljeni izvajalci . Vsa besedila so v prekmurščini, želijo prodreti tudi preko Mure in se predstaviti po vsej državi. Občinstvo so spravili najbolj v smeh ko so zaigrali Na na na ( letošnjo slovensko evrovizijsko popevko).    


Za starejše obiskovalce so poskrbeli veterani Šank Rock, ki se ponovno zbrali po štirih letih v originalni zasedbi. Če jih bi jih lahko primerjal bi potegnil vzporednico z ameriško skupino Bon Jovi. Na odru so bili videti rutinirani, skupino sestavljajo sami izkušeni glasbeniki. Najlepši zvok na koncertu so imeli ravno Šank Rock, vokali so bili jasni, do izraza je prišel tudi Bor Zuljan s svojo jokajočo kitaro. Naj omenim da so predstavljali svoje nove pesmi z albuma Vzemi ali pusti. Proti koncu koncerta se jim je na odru pridružil velenjski reper 6Pack Čukur, ki je bil tudi presenečenje večera. Potem je imel še kakšne pol ure samostojnega nastopa.  Pol ure po polnoči je pred kakšnih dobrih 4000 obiskovalcev stopila skupina Tabu, ki je bila vrhunec koncerta. Rahlo prehlajene poslušalce je skupina navdušila z energijo in pozitivnostjo pevke Nine. Med nastopom Tabujevcev je prišlo do manjših tehnični težav, ki so bile zelo hitro odpravljene. Predstavili so nam svoj melodični pop rock, ki nas ni pustil ravnodušne. Tabu so tudi zaključili in pripeljali do konca spektakel.


Organizacija je bila zelo dobra, za vse prisotne pri projektu  je bilo dobro poskrbljeno. Organizatorji dobivajo vedno več izkušenj pri tovrstnih projektih, lahko si le želimo podobnih dogodkov v Prekmurju. Upajmo da bo tako………


Vladimir Petković-5-KO


foto: Saša Pahič Szabó

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.