Bob log III – Kamikaza iz Tucsona

bob_log_01

Ortobar  29.5.2003


Predzadnji dan Ortofesta smo se odpravili v Orto bar na Bob Loga III. Po zamujeni predskupini Deca debilane, slišali smo jih le kakšno minuto ali dve, ampak kar smo slišal je bilo zanimivo, kmalu pride na oder Bob tretji. In kdo sploh je Bob?


Stari odpičenec, varovanec legendarne bluz založbe Fat Possum, v prostem času tudi pol dueta imenovanega Doo rag, ki je bil gost kudovskega odra pred letom al pa dvem. In kako je izgledal Bobov inštrumentarij na odru? Desna noga: bas boben, leva noga činela, roke: slide kitara in ritem mašina, na glavi pa motoristična čelada, na katero je bila pričvrščena telefonska slušalka povezana na mikrofon, oblečen pa v obtisnjeno modro jebačko enodelno obleko, kar se je vse skupaj združilo v silovito zmes bluza, noiza in roka, kakršnega bi lahko pričakovali od nevemkolko članskega ansambla. Poleg tega da je odličen multi-inštrumentalist, se je izkazal še z pravim, kinky smislom za humor, saj je publiki ponujal scotch namočenega v svojo joško, vabil dekleta naj mu pridejo sedet na njegova kolena, po supermensko vstajal ob koncu vsakega komada in pokal vice, zaigral pa nam tudi svoj legendarni hit Clap Your Tits, yeah.


Škoda le da je bilo na koncertu tako malo ljudi, po drugi strani pa je to po ‘sardinijadi’ na Nashville Pussy, še v redu, da lahko gledaš in poslušaš koncert v miru in kot se šika!


Johan


foto: Aleš Lončar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.