Bjork in Julijine prsi

Bjork in Julijine prsi

Bjork in Julijine prsi

Pomembno je, da si priboriš najboljši sedež že na avtobusu, ki te popelje na kraj koncerta. Če je to daleč, še tako pomembneje. Meni je to uspelo brez pretiranega tuhtanja in izmišljevanja ali prerekanja. Kar sam se mi je ponudil. Bil je zadnji, ki je še bil na voljo.


Čeprav se na poti niso dogajale nekakšne priprave za koncert me to ni niti malo odmaknilo od veselja do ogleda koncerta. Tudi to, da  nas je obiskal pes na italijanski meji zalo, zvesto in naklonjeno svoji obveznosti. Nekaj je moralo biti z njim narobe, ker so čez mejo prinesli vse, kar se je prinesti dalo.


Zelo primeren kraj za ta koncert je bil izbran, in to je še pripomoglo k temu, da je bila predstava popolna, kakor verjetno tudi prejšnji dan. Tudi pregled po Veronski areni je me je postavil v določen položaj: realnejši kot običajno. Bilo je razprodano in precej zavarovano.


Na oder je prišla islandska princesa pozneje, kot je bilo napovedano. Popolnoma razumljivo, saj se je stemnilo šele okoli desete ure. Da nas je ogreval in klical mrak Soft Pink Truth, elektropop iz San Francisca sem pogruntal šele po nekaj desetih minutah in po nekaj že delujočuh pivih, ki so jih prodajali na zelo glasen način zamaščeni italijanarji in prikupne domačice. Po hašišu pa je smrdelo ali pač dišalo tako močno, da se mi je zdela vsa policija tam že tako smešna, da sem se tudi sem z njimi malo pozabaval.


Björk je stopila končno na oder, ki je zelo lepo padal v jamo amfiteatra in bil opremljen z video pojekcijo in bogato pirotehniko. To je bil zelo spektakularen koncert. Mešani zvoki akustičnih inštrumentov godalnega kvarteta  in elektronskih avdio aparatur za katere sta skrbela dva človeka. Presenetila me je tudi s svojo garderobo, ki pa je bila precej manj kričeča in abstraktna, kakršno običajno nosi na nastopih. Odpela nam je svojih osemnajst izbranih pesmi, med katerimi je zame sigurno manjkala še kakšna njena uspešnica. Verjetno bi bilo zame najbolje, da bi odpela vse kar je izdala. Ampak vseeno je razveselila vse obiskovalce. Malček razočaranja pri ponudbi majčk, ki so kljub temu dobile vse svoje lastnike.


Slišali smo:


01. Pagan Poetry
02. Hunter
03. Cocoon
04. Jóga
05. Generous Palmstroke
06. Unravel
07. An Echo, A Stain
08. Nameless
09. Bachelorette
10. Desired Constellation
11. All Is Full Of Love
12. Heirloom
13. Nature is Ancient
14. It’s In Our Hands
15. Hyperballad
16. Pluto

encore

17. You’ve Been Flirting Again (Icelandic)
18. Human Behaviour


Fluro

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.