Večer alternativne glasbe

tm_1405_alternativa_001

6. dan Tedna mladih, 14.5.2003


Kranjčani so si s pomočjo organizacije Izbruh (ti so namreč poskrbeli za ozvočenje) na Tednu mladih izborili tudi večer alternativne glasbe.
V nič kaj prijetnem in precej hladnem večeru se je do konca prireditve na dvorišču pred Down Townom zbralo kar veliko število obiskovalcev in se zabavalo ob poslušanju mladih gorenjskih bendov.


Ob približno 19.30 so kot prvi nastopili Kranjčani RENEGADES, kateri igrajo metal core. Fantje so se na odru počutili kot da bi igrali doma v garaži. Pevec je bil popolnoma sproščen, komuniciral s publiko, zganjal vragolije na in pred odrom, le glede besedil pesmi si je moral nekajkrat pomagati z napisanim tekstom. V vlogi pevca pa smo lahko slišali tudi njihovega basista. Za finale je pevec prižgal baklo in se preizkusil še kot bruhalec ognja. Kljub, takrat še majhnemu številu obiskovalcev so poželi kar lep aplavz.
Sledili so UNAMEIT iz Mengeša. Člani ska-reggae-punk benda, Anže Gorjup (lead vokali), Andraž Hojnik (kitara, back vokali), Blaž Jugovič (kitara, back vokali), Uroš Židanek (bass kitara) in Rok Porenta (bobni)… so bili prav tako lepo sprejeti od mladine. Prav čudno, da se oder, ki je bolj spominjal na šolske klopi stoječe ena zraven druge ni sesul zaradi vsega divjega poskakovanja po njem.
Takoj, ko so GROUND ZERO (Kamnik) začeli z igranjem priredbe ‘Into the fire’ legendarnih Deep Purple, so iz Rock Caffe- ja pritekli metalci in se predali njihovi glasbi. Bend je odigral nekaj svojih komadov, kot npr. Animal in Dolina smrti in še nekaj prired. Fantje so obiskovalce zares navdušili, tako da so ti po njihovem odhodu iz odra nekajkrat zaklicali, da hočejo še.
Tretji po vrsti so nastopili agro-rockerji 3=PIJANČKI. Zasedba šteje tri fante (Uroš Koblar- basist in vokalist, Vili Šmid- kitarist in Anton Globočnik- bobnar in vokalist) iz Železnikov, natančneje izpod Ratitovca. Do sedaj so nastopali že po Kranju, Škofji Loki, Ljubljani, Ilirski Bistrici in celo na Rock Otočcu… ostali, ki pa jih še nismo imeli možnosti videti v živo, pa smo si jih lahko ogledali in naposlušali na včerajšnem koncertom.
Za ‘pijančki’ je nastopil še en kranjski ska- punk bend GRADSKA, ki so s svojo energičnostjo prav tako navdušili občinstvo.
Na vrsti je bilo spet nekaj za metalce… OBDUCTION (melodični metal), prihajajo prav tako iz Kranja. Videli smo jih lahko že na kar nekaj nastopih, eden takih je bil tudi na ‘Kranj ustan’, takrat odziv publik ni bil tako dober kot včeraj. Fantje so spet pokazali, da so odlični. Čeprav nazadnje, ko sem jih slišala igrati nisem bila kaj preveč navdušena nad pevčevim glasom, ki se mi je zdel nekako prešibak, moram to mnenje zdaj spremeniti, vrjetno je bilo takrat krivo ozvočenje, ali pa zaradi majhnega števila obiskovalcev (saj so nastopili kot prvi) dokaj neprijetno vzdušje… tokrat je bilo popolnoma nasprotno.
Za konec so nastopili še kranjski rock ‘n’ roll band TALESENI. Tudi njih je publika dobro sprejela. Takoj po končanem nastopu, se je dvorišče začelo prazniti, saj ni bilo več tako zgodaj in večino je naslednji dan čakal pouk.


Dark Angel


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.