Sobotni after party na Khiselsteinu

tm_1005_after_001

Drugi dan Tedna mladih, Kranj, 10.5.2003


Čez ves popoldan se je na Razstur partyu dvigal adrenalin, tako ob skateanju kot ob glasbi, zato je bilo treba večer postopno umiriti. V ta namen so organizatorji večerni koncert začeli s Srečno mladino, nadaljevali z Alyo in bandom, končali pa z Guštijem in Polono Kasal. Žanrsko se je glasba skozi večer morda res nekoliko umirjala, na dvorišču gradu Khiselstein pa je bilo bolj in bolj vroče.


Vsi, ki smo počakali na konec Razstura IV, smo na Khiselstein prišli prepozno, da bi ulovili začetek nastopa Srečne mladine, tako smo uleteli na že polno prizorišče, z dobro razpoloženo publiko in bandom v polnem zagonu. Očitno je kranjska klima odlična za žuranje, saj niti dež ni vplival na obiskovalce. Njihovo število se je skozi večer le večalo, res pa je tudi, da nam je bilo vreme vsaj nekoliko naklonjeno, saj je dež počasi pojenjal.

Srečna mladina je tokrat gostila perkusionista, predstavili so komade z zadnjega albuma. V živo so odličen in energičen band, s samosvojim avtorskim pristopom, ki pobira najboljše iz alternativnih zvrsti in to prelije v poslušljivo glasbo. Vlado je povedal, da imajo prav v Kranju že od prvega albuma mnogo zvestih poslušalcev in prijateljev. Da so bili res dobrodošli, je bilo tudi slišati, saj je navdušena publika preglasila nagovor, ki je napovedoval zadnji komad, predelavo njihovega hita Pop muzik, kjer vsi člani izkazujejo tudi svoje pevske sposobnosti.

Organizacija je odlično tekla ves večer, čeprav so se skupine na odru menjale, ni bilo dolgotrajnega čakanja in priprav, kratke napovedi nas niso zasuvale s sponzorji. Ker je dogajanja cel teden veliko, priželimo organizatorjem, da bi se vse odvijalo tako dobro kot včeraj. Edino uradni song in spoti za Teden mladih bodo rednim obiskovalcem proti koncu tedna najbrž že pošteno najedali.

Publika je bila v naslednji točki deležna glasbeno-vizualnega presenečenja. Večer so z nekaj novimi skladbami in hudò hot nastopom poživile Make up 2. Moška publika se je približala odru in intenzivno spremljala dogajanje na njem. Samemu performanceu ni kaj očitati, tudi glasba zažge z dobro produkcijo, ženski del publike pride na svoj račun s komadom Številka (odgovor na Črtico Mi2). Bi pa bilo lepo, če bi tudi ušesa prišla na svoj račun, saj petja čez play-back res ne moremo šteti za pravi koncert.

Naslednja je nastopila energična Alya, ki je s svojim atraktivnim izgledom a la Christina Aguilera vzdrževala vročino na odru. S svojim bendom je v njim lastnem rokerskem stilu odpela kar nekaj MTVjevskih priredb, pogrešali pa smo več lastnih komadov. Alya ima odličen in svojstven vokal, ki vsaki pesmi doda osebno noto, vendar je pri malo manj žurerskih priredbah publika izgubljala koncentracijo. Ker ima Alya z bandom definitivno dovolj potenciala, da je lahko več kot le žur band, upamo, da bomo v prihodnosti od njih slišali več avtorske glasbe.

Avtorske glasbe pa ni manjkalo pri zadnjih nastopajočih, Guštiju z bandom in Polono Kasal. Gušti je pred manj kot tednom dni prvič v živo nastopil s to zasedbo, na koncertu pa je poleg skladb iz albuma Dolce vita predstavil še nekaj manj poslušanih pesmi iz časov Big Foot Mame. Žal je seveda nemogoče, da bi ga na vseh živih nastopih spremljali gostje z albuma, tako je za moške vokale zadolžen kar sam, ženske pa odpoje odlična Polona Kasal. Po pripombah, ki smo jih ujeli med publiko, in po navdušenju, ki ga je le-ta izkazovala med nastopom, je očitno, da je Polona več kot zaželena in to ne le kot pevka. Publika je presenetila s poznavanjem njune zadnje uspešnice Vedno zame, saj je prepela cel komad. Ker je ob koncu, kljub naganjanju domov in spat, občinstvo zahtevalo še, je Gušti z zasedbo prišel še enkrat na oder in nanj povabil Alyo, ki je odpela Sama s sabo z Dolce vite, večer pa je zaključila Polona z bisom Mine leto.


S tem se je okoli enih zjutraj uradni After party končal. Se je pa po Kranju po koncu tega koncerta odvijalo kar nekaj neuradnih after After partyev v lastnih orgranizacijah.


Aleša & Maša


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.