Novi album Aleksandra Mežka

Novi album Aleksandra Mežka

Novi album Aleksandra Mežka

Aleksander Mežek: ‘Tracks’, izid 26.5.2003


Novi studijski album Aleksandra Mežka izide 26. maja in se imenuje Tracks. Album, ki je resnično drugačen od prejšnjih Mežkovih stvaritev, predstavlja prelomnico v njegovi bogati glasbeni karieri, saj obenem zaznamuje 30. obletnico, odkar je prvič podpisal založniško pogodbo v Londonu za hišo EMI.


Album, ki vsebuje pesmi v angleškem jeziku (za razliko od številnih slovenskih izvajalcev ima Mežek po letih življenja med Slovenijo in Anglijo odlično izgovarjavo), zaznamuje tudi brezčasnost – pesmi niso neko nadaljevanje njegove glasbene poti in se resnično razlikujejo od skladb iz obdobja uspešnic ‘Julija’, ‘Ajda pa znova cveti’ ali ‘Siva pot’. Z albumom Tracks spoznavamo novega Mežka, ki je tokrat album tudi delno produciral; skupaj s  kitaristom Daveom Goodesom sta se lotila dela, tako da mu je tudi zaradi produkcijskega vložka ta album najbolj pri srcu, pravi Mežek.


Na albumu je 13 pesmi, od tega zgolj ena v slovenščini. Mežek pravi, da je prej vedno na svoje albume dodal eno skladbo v angleščini, tokrat pa je ravno obratno. Tako je edina slovenska pesem na albumu ‘Kaplja sreče’. Album bo ponudil tudi na tuji trg, prvi single z albuma pa je pesem ‘Invisible Man’.


Tokrat bo treba pozabiti starega Mežka, ki smo ga navajeni, in se prepustiti svežemu, drugačnemu vetru. Vredno poslušanja!


TRACKLISTING:
– Tracks
– Let’s Talk
– Invisible Man
– By The Waterfall
– Owner Of A House
– Love That Knows No End
– Kaplja sreče
– I Carry On
– Fields And Dreams
– Say A Prayer
– I Want To Live
– To Say Goodbye
– Fair Play

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.