Make Up 2 – ‘z drugo prestavo proti cilju’

foto: Saša Pahič Szabo

foto: Saša Pahič Szabo

Make Up 2 se udarno vračajo na slovensko glasbeno sceno v novi postavi z novim albumom. Močnejša, odločnejša, in samozavestnejša kot kdajkoli prej. Darja, Eva in Nataša so tri energična dekleta, ki vedo kaj hočejo. To tudi brez strahu in z velikim veseljem povedo naglas.


Nova zasedba, nov album, nov stil. Kakšne so torej nove Make Up 2?
Najnovejše je to, da imamo končno priložnost, da pokažemo tisto, kar je bilo naše vodilo že kar nekaj časa, vendar prej nismo imele priložnosti delati takšne glasbe, kot jo sedaj.
Sredi aprila je izšel naš novi album z naslovom Druga prestava, za prvi “singl” z naslovom “Povej naglas” smo posnele tudi videospot, ki se že predvaja na televizijskih postajah.
Poleg tega imamo Make Up 2 tudi novo članico Natašo, ki se nam je pridružila potem, ko se je Tina odločila, da se posveti družini. Pol leta smo jo uvajale, na koncerte sta hodili obe, tako Nataša kot Tina. Nato smo se vse tri soglasno odločile, da je Nataša edina primerna zamenjava. Izkazala se je za odlično izbiro.

Se bo zasedba še kaj spreminjala?
Ne vemo, mogoče. Stvari puščamo odprte, zasedba diha.

Pa vas nič ne skrbi, glede na to, da je na slovenski glasbeni sceni kar nekaj ženskih triov, v kratkem pa se nam obeta (vsaj) še eden?
Mislimo, da je za vse dovolj prostora. Zanimivo je, da je veliko skupin, kjer je pet fantov, pa se nobeden ne vpraša. Vsi ciljate samo na ženske.

Spremembo glasbenega stila je nakazal že komad »Ne dam«. Glasba je sedaj »trša«, bolj rockersko obarvana, kajne?
Zdaj je bolj naša. Predvsem zaradi tega, ker prej nismo našle pravega človeka, ki bi znal sodelovati z nami na točno takšen način, kot to same želimo.

Kdo se je izkazal za pravega?
To je Dejan Radičević, ki je naš producent in večinski avtor glasbe, uspele pa smo ga celo prepričati, da z nami zapoje v pesmi Zmaji. Seveda je tu še cela ekipa glasbenikov, ki so nam pomagali in odigrali instrumente: basist Anže Langus – Dagi, bobnar Boštjan Gradišek in kitarist Matej Mršnik. Pri projektu ima veliko prstov vmes tudi Darja, ki je napisala vsa besedila za pesmi. Besedilo pesmi potrdimo šele, ko je všeč vsem trem, saj je odraz celotne skupine. Če ti besedilo ni všeč, ga ne moreš ustrezno interpretirati.

Kakšen je bil odziv slovenske glasbene scene na vašo drugačno glasbo?
Zelo pozitivnen. Pohvale so prišle tudi s strani glasbenikov, ki jih prej sploh nismo poznale.

Sedaj verjetno lahko pričakujemo obsežno koncertiranje po Sloveniji?
Zaenkrat imamo zapolnjene datume nekje do konca meseca maja, dogovarjamo se tudi že za junij. Zelo se veselimo, da bomo lahko predstavile na novi album. Sicer pa bodo koncerti odslej izgledali malo drugače, kajti podpisale smo ekskluzivno pogodbo z blagovno znamko Bulldog, ki nas bo spremljala na naši turneji. Energije nam torej ne bo zmanjkalo.

Ali na nastopih pojete v živo?
Vedno pojemo v živo, tudi kadar imamo podlago na matrici. Izjema so prireditve, na katerih zahtevajo »play-back«, to so večinoma televizijska snemanja. Posebno doživetje pa je seveda, kadar je zraven skupina (glasbenikov op.p.). Malo skupin z več vokalisti se poslužuje te možnosti, ker je tehnično in finančno težko izvedljivo. Me gremo svojemu cilju naproti, tudi to pride na vrsto.

Pa ima mogoče vsaka od vas tudi najljubšo pesem na albumu?
Trenutno se je še malo težje opredeliti, saj je plošča še nova, pesmi bo treba še velikokrat odpeti, da najdemo tisti pravi občutek, katera je vsaki izmed nas najljubša. Šele potem se bomo lahko odločile. Popolnoma vsi »komadi« so nam všeč.

Bo poletje tudi delovno?
Kolikor se poznamo, verjetno bo. Tudi če ležiš na plaži, razmišljaš o tem kaj boš počel, nabiraš ideje… Potem se to le še potencira. To je naš način življenja.


Maja Pecelj

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.