Izbrali smo POP

Game over

Game over

Prvi večer Tedna Mladih, grad Khislstein


V maju, ko se dogaja Teden Mladih, Kranj vedno oživi. Kar naenkrat je na ulicah mnogo ljudi, o katerih prej ni ne duha ne sluha. Vsi komaj čakajo na koncerte, takšne in drugačne, saj je njihova izbira res raznolika. Za otvoritveni večer je bil tokrat napovedan popovsko obarvan nastop. V goste so prišle velenjske mladenke Select, bivša miss Slovenije Rebeka Dremelj in seveda nestrpno pričakovani in izredno zaželjeni Game Over.
Poleg njih pa so večer popestrile še različne plesne skupine, braek dancerja,…


Kot sicer ni v navadi, so se ljudje začeli zbirati že veliko pred prireditvijo. Če ne bi poznala nastopajočih skupin, bi se mi to najbrž zdelo čudno, ampak v tem primeru pač ni bilo, saj so si mnogi, oz. bolje rečeno mnoge, želele zagotoviti svoje mesto čim bližje odru.
Ker pa je bil to pop dogodek in je na njem nastopilo kar nekaj plesnih skupin, so prav plesni klub Tinča otvorile koncert.
Ob zanimivih koreografijah in dobrem izboru glasbe, za katero je poskrbel Dj Robby J, je čas hitro mineval. A le za nekatere. Tistim, ki so čakali svoje zvezdice večera se je prav zagotovo zdelo, da čakajo neskončno dolgo.
Seveda so mnoge oboževalke članov skupine Game over tudi prišle prav kmalu na svoj račun, saj so fantje uprizorili pravo predstavo. Oblečeni v vojaška oblačila so tudi Kranju pokazali, kaj znajo. Seveda je bila temperatura na višku, slišali smo lahko od joka, vriskanja, cviljenja in podobnih zvokov, ki so bili namenjeni Marku, Dennisu in Steffaniu. Prav zanimivo kaj trije mladeniči lahko naredijo mladim dekletom. Prav zagotovo pa med njimi ni ostala nobena ravnodušna, saj so v prvem delu svojega nastopa uspeli dokazati, da si res zaslužijo naziv najpopularnejše moške pop skupine v Sloveniji.
Poskrbljeno pa je bilo tudi za ljubitelje break dancea, saj smo si lahko ogledali nastop Dua brake dance inpossible, ki sta se izkazala več kot odlično. Ljudje so ju sprejeli z odobravanjem in navdušenjem, predvsem pa s spoštovanjem, saj break dance velja za eno najtežjih smeri plesa.
Po kratkem predihu so nas zabavale članice skupine Select, ki so predstavile nekaj svojih pesmi. Ob plesno – vokalnem nastopu in njihovih oblekah, ki so več odkrivale kot pa skrivale, so se navdušeno pozibavali moški predstavniki, ki jih prav tako ni manjkalo. V svojih dveh nastopih (drugi je sledil po posebnem gostu) so se dvakrat preoblekle in v modri ter kasneje rdeči kombinaciji oblačil definitivno še dokončno šokirale ljudi, ki jih še ne poznajo.
Predstavile pa so se nam tudi članice plesne skupine Kaly, ki so v Kranj prišle iz Velenja. Pod budnim očesom mentorice Kaly so uspešno izpeljale svoje plesne točke.
Na kranjskem odru pa je zapela in zaplesala tudi bivša miss Slovenije, Rebeka Dremelj, ki so jo spremljale njene plesalke. Zanimiv nastop je popestrila še s slačenjem v stilu Pike Božič iz letošnje Eme, saj se je prav tako kot ona znebila odvečnih oblačil. Zopet paša za moške oči, ki jih nastopanje številnih ženskih predstavnic prav zagotovo ni motilo.
Nastopile so še članice Plesnega studia M, s prav tako zanimivo koreografijo, ki se je zelo skladala z njihovimi širokimi hlačami in oprijetimi majčkami.
Vendar roko na srce, vsi so zopet hoteli Game Over-je. Čeprav je bilo načrtovano, da bodo nastopili le enkrat, je bilo skoraj nemogoče, da bi tako res ostalo.
Norenje in navdušenje publike je bilo izjemno…Sploh, ko so fantje še enkrat prišli na oder. Dekleta so padala v ekstazo, želela so videti njihove junake in tako zaželjene mladeniče, ki so prišli odpeti še nekaj pesmi iz plošče Igra za 2.
Občinstvo je z veseljem prepevalo z njimi in naj omenim še to, obisk prvega večera je bil enkraten. Toliko ljudi se že lep čas ni zbralo, sploh pa, če govorimo o takšnih bolj popovsko obarvanih koncertih. Očitno se časi spreminjajo in je Slovenija, oz. bolje rečeno slovenska populacija začela tudi živeti in oboževati naše pop zvezdnike in ne le tuje, kot je bilo to včasih v navadi. Izredno zanimivo pa se mi je zdelo tudi to, kako so bili nastopajoči sploh oblečeni. Ne vem, se vsi zgledujejo po zadnji modi, ali je bil njihov stil v kakšni povezavi z vojno, v glavnem, vse povsod sama vojaška oblačila. Sicer pa je to izgledalo zelo v redu, saj so se na tak način še bolje povezali v celoto.
Prvi večer smo preživeli, pričakovanja so bila zadovoljena, mnogi ženski srčki pa so to noč lažje spali. Zaradi iskrivega pogleda kakšnega od Game Over-jev ali zaradi dobro izpeljanega koncerta, ne vem. Naj ostane to vprašanje odprto do prihodnjič.
Ostali pa, ki vas ni bilo tam, ste še vedno vabljeni, da se udeležite katerega od naslednjih koncertov, ki bodo potekali v okviru prireditve Teden Mladih, in prepričana sem, da ne boste obžalovali.

p.s. Doživeli pa smo še dve nepričakovani presenečenji. Na koncert so nas prišli zabavati tudi Iztok Gartner in njegove plesalke, ne smem pa pozabiti tudi na prav posebnega gosta, ki je odpel nekaj pesmi in si ga lahko ogledate tudi na fotografijah.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.