Intervju Scaffold

Intervju Scaffold

Intervju Scaffold

Trzin, 9.5.2003


S skupino smo se srečali po izredno uspelem nastopu v Trzinu, kjer so nastopili kot predskupina death metal velikanov DISMEMBER. Tudi sami so bili precej zadovoljni z nastopom zato dobre volje za odrom ni manjkalo…

R: Za začetek bi vas vprašal kako ocenjujete slovensko metalsko sceno v 21. stoletju ?
S: Izredno smo zadovoljni z njo. Naredili so se določeni premiki po 90. letih, ko je bilo vse še bolj na začetku, tako nekako kot naša država. Zadeva je bolje organizirana, odziv poslušalcev – obiskovalcev koncertov vedno boljši … Edino kar nas moti pa je slovenski nacionalni šport – to je pljuvanje za hrbtom. Ljudje enostavno ne dojamejo, da če imaš skupino bi moral gledati na to, da bi čim bolje sodeloval z ostalo aktualno sceno. Pri nas na žalost ni tako in tisti, ki imajo možnost mečejo drugim polena pod noge.

R: Bi se popolnoma strinjal … No danes recimo je bil odziv občinstva izreden. Pred dvema tednoma v Domžalah, niste doživeli takega sprejema.
S: Tisti datum je bil po dveh večjih koncertih (Cannibal Corpse/Marduk) in normalno ljudje ali ne zdržijo tempa ali pač nimajo denarja, da bi prišli na vse koncerte … Mislimo, da bi bila potrebna nekoliko večja usklajenost tudi med organizatorji koncertov.

R: Pred kratkim ste izdali ploščo EVIL EMPIRE – MORBID WORLD. To je vaš prvi izdelek katerega namen je …
S: No moramo te popravit … to ni uradni CD ali EP mi mu rečemo kar enostavno demo cd, katerega namen je že sam po sebi jasen. Z njim bomo skušali dobiti založbo za snemanje pravega albuma.

R: Morda kakšna konkretna založba na katero ciljate ?
S: Odločili smo se, da se bomo orientirali predvsem na založbe, ki izdajajo izključno death metal proizvode. Mislimo, da imamo s tem pač večje možnosti, kot če bi hoteli priti k večji založbi, ki pa nas ne bi dobro tržila. zato ker ima pod seboj pač (po njihovi logiki) bolj komercialne bende.

R: Ste pa kar resno štartali s promocijo izdelka in benda … Že jutri imate nov nastop tokrat v Ortu. Zadnje čase veliko nastopate. Kakšen zanimiv datum v prihodnosti?
S: Dogovarjali smo se za nastop v tujini, natančneje Srbiji. V bistvu je bilo že vse zmenjeno, vendar smo na žalost morali zadevo odpovedati zaradi precej dragih viz. Drugače pa bo sedaj poletno zatišje s koncerti – mrtva sezona, ki jo bomo prekinili z nastopom na Metal Mania, ki bo nekje sredi avgusta.

R: No v tej postavi ste že kar nekaj časa in kolikor vem imate kar zajetno kilometrino po odrih … Kako je s temi koncerti ali ste si že ustvarili ime in igrate kot headlinerji ali raje igrate nekje na sredi, ko poslušalci še niso toliko utrujeni in je zato odziv toliko boljši ?
S: Ja trenutna postava, če ne štejemo basista, ki se nam je pridružil pred približno pol leta, je stalna že približno 6 let. Koncertov smo imeli že res kar nekaj in ponavadi se nam zgodi, da igramo kot headlinerji! Čeprav se strinjamo, da je odziv nekoliko boljši če si nekje na sredi. Na konec nas postavi ponavadi, kar organizator.

R: Ima to kaj povezave z vašim prvim nastopom ko ste igrali kot predskupina legendarnim CANNIBAL CORPSE ?
S: Ja res je… naš prvi koncert smo odigrali kot predskupina slavnim floridčanom … ne vem morda.

R: No danes ste nastopili kot predskupina DISMEMBER. Se vam zdi dobra promocija?
S: Vsekakor, čeprav mislimo, da bi morali priti pred kakimi 5 leti, ko so bili na vrhuncu, sedaj so nekoliko pozabljeni, morda se zato danes tudi ne gnete večje mase ljudi pred in v dvorani. Smo celo edini, ki nam danes ni bilo treba plačati za to promocijo. (op.a.: Če v današnjem svetu hočeš nastopiti kot predskupina kakim uveljavljenim izvajalcem nekako sploh ne rabite talenta temveč denar (???) )

R: No upam, da se je vaša pot navzgor šele začela … želim vam veliko sreče na tej poti in do naslednje priložnosti hvala za pogovor.
S: Hvala tudi vam.

OPOMBA:
Skupina je pred kratkim izgubila prostor za vaje zato je to apel na vse, ki to berete in morda veste za kakršenkoli prostor v Ljubljani javite se skupini in jim pomagajte če jim lahko! E-MAIL: [email protected]


Eastok

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.