Srečna Mladina osrečila Sežansko mladino

Srečna Mladina osrečila Sežansko mladino

Srečna Mladina osrečila Sežansko mladino

Prvo etapo svoje turneje je Srečna mladina izvedla v Sežani, MC Podlaga, kjer so v soboto, 29.03.2003, s približno dvourno zamudo odigrali še enega od markantnih nastopov.


Publika, ki ni dosegla trimestnega števila, se sprva ni preveč ogrela, simpatična komunikacija nastopajočih, vključujoč nagradno vprašanje za pločevinko (piiip – omejitve oglaševanja alkohola), pa je skupaj z nastopom prepričala tudi manj srečne.


Odlični instrumentalisti se poigravajo s tematikami iz različnih pop in drugih žanrov, od rocka do turbofolka, ki jih znajo prestrukturirati v nove dimenzije, so kosopad – iz tu in tam nabranih kosov ustvarjajo nove poslušljive celote, z vsakič prepoznavno formo. Iz pravkar povedanega pa ne gre sklepati, da je njihovo koncertiranje zateženo in visokoumetniško nerazumljivo, nasprotno, gre za ostro optimistično, sinkopirano udarno, sočno melodično glasbo. Njihova uigranost je tako popolna, da se jim tudi kako pomanjkljivost, kot na trenutke nerazumljiva besedila, odpusti. Ekipi ni poznati, da je članstvo nekaterih novejšega datuma, zvočna slika daje vtis starih mačkov.


Poleg videospotničarskih hitov so predstavili tudi druge pesmi z zadnjega nosilca zvoka Srečna mladina. Poleg klasične izvedbe Pop-muzika so nam tokrat predstavili še bolj mirno, melodično, boys-to-men različico. Po uri in pol so koncert zaključili, po njihovih besedah so se v Sežani dobro počutili in so zanje dobro skrbeli, oni pa so poskrbeli za naše dobro počutje.


Turnejo bodo nadaljevali v Novi Gorici, Škofji Loki, Ljubljani, Kranjski Gori, Idriji.


Vsi, ki jih ne bi radi zamudili ali ki želite več informacij, obiščite njihovo spletno stran http://www.srecnamladina.net


Alesa&Masa

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.