Sarcasm – Igra narave

Sarcasm - Igra narave

Sarcasm – Igra narave

Založba: On Parole Productions


Moram reči, da je Igra narave plošča, ki govori pravzaprav o zelo tipičnih problemih ‘Podalpcev’


Slovenske trash metalske legende Sarcasm so konec lanskega leta pri novoustanovljeni založbi On Parole Productions izdale takorekoč svoj prvenec. Ni to njihova prva plošča, oziroma niso to njihove prve stvari, ki so jih posneli… Je pa res, da svojega CD-ja do sedaj niso imeli. Le kaseto iz davnega leta 1989. Torej- prva izdaja v digitalnem zapisu za njih!
Na plošči, ki jo imam pred seboj in jo poslušam kar non- stop zadnje čase v avtomobilu, najdemo 7 novih komadov, med katerimi je nekaj že slišanih (na koncertih) in zelo spevnih. Slovenski genocid je zgodba ‘usode’ Slovencev- govori o slovenskih cestah in moriji na le- teh. Sad but true… Dej mi/ Sarcasm je v bistvu že njihova himna. Našponana in ‘čutna’ (videt, slišat, čutit, imet). Sarajevo By Night je mirnejša skladba in govori o vojni. P.P.N. je tekstovno moja najljubša pesem plošče. Govori in se sprašuje o obstoju in uporu. Pričakovanje– samo po sebi zaman. Tell Me Lies je pravtako zgodba usode posameznika, ki laže samemu sebi, kar je pravzaprav slabše kot če bi drugim. Žena je še ena od tipičnih slovenskih. Lahko bi jo izbrali za ‘himno (metalskih) podokničarjev’. In to je tudi vse od novejših komadov. Rada bi dodala še eno lastno opazko, namreč prvi del plošče je nekoliko ‘svetlejši’ kot drugi, meni je bližji, mogoče je pa samo lažje razumljiv… Kakorkoli.
V remasterizirani izdaji prvenca Crematory je osem angleškojezičnih komadov, že poznanih našim metalcem. Med njimi gotovo poznate naslovno ‘Crematory’, pa morda še bolj Road Warriors, meni ljube so predvsem Sarcastic Reborn, Trash Tonight in pa definitivno Love At First Sight in Fate.
Zadnja dva komada na plošči Eclipse in Don’t Care if They Know sta do sedaj bila še neobjavljena, posneta pa v letu 1992.
Čisto za zaključek naj povem še, da me je album prijetno presenetil, tovrstni metal se mi zdi zelo kul, željno čakam še več! Dotlej pa bodo v mojem avtu (playerju) samo metalci. Ter njihova muzika. In Sarcasm!


Tanyisha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.