Rade Šarbedžija & Livio Morosin Band feat. Dario Marušić

radeserbedzijacankarjevdom01

Koncert, kabare, teater, šagra … v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, 13. aprila.


Folk glasba nikoli ne zastara. Če pa bi že temu bilo tako, pa se očitno na preprost in učinkovit način to rešuje. To ni kritika o brezidejnosti ali pa kakršnakoli slaba kritika. To je nekaj povsem neverjetnega in čarobnega. Mešanica vsega po malem v akustično-električni izvedbi. Glasba je v zraku. Na nek način pride čisto do vsakih ušes – hvala radio!


Predstavitev Orehov, ki so nastali na istrskih tleh, se bo marsikomu vtisnila globoko v spomin in tam ostala tako dolgo, kakor ostajajo istrski melosi, ljudski običaji. Šerbedžijevo interpretacijo bi res lahko označili za šanson. Tudi vsebina, ki je dovolj dramatična in včasih tragična sili v takšen kontekst. Odlično zasedbo je našel Šerbedžija in z njim smo do nje prišli tudi mi. Livio Morosin je zelo cenjena sestava tovrstne glasbe in promocija v Cankarjevemu domu je bila tudi k njeni novi zgoščenki, tudi založeni pri Nika Records.


Predstava je bila zelo pevsko bogata in polna veselja in radosti. Sproščenost na odru je verjetno spravljala k tremi občinstvo in vse to znanje, ki se je odražalo v inštrumentalu in samih besedilih, katerih lastnika poleg Rada sta bila tudi neverjeten in vsestranski Jure Ivanušič tudi s svojo solo točko, ki me je stalno pomalo spominjal na legendarnega F. M. Ježka in me prav šokiral s sabo, ter Vlado Kreslin, ki ne bi mogel bolj pasati poleg ta večer, kakor je. V gosteh pa je bil tudi Dario Marušić, ki je dodajal zvoke s klasičnimi ljudskimi inštrumenti; dude, violino in frulo.


Premišljeno verjetno vse, čeprav na videz bolj posrečeno.


Fluro


foto: Saša Pahič Szabo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.