Placebo – Sleeping With Ghosts

Placebo - Sleeping with Ghosts

Placebo – Sleeping with Ghosts

Založba: Virgin Records / Distribucija: Dallas Records, 2003


…je always on the edge… med rockom in elektroniko, med realnim pesimizmom in utopijo, med svetlobo in temo
Sleeping With Ghosts je poln nasprotij, ki pa se med seboj stopijo v pravo kakofonijo misli in zvokov, zato je neke vrste reprezentativni predstavnik alter generacije.


Začne se trdo, brez besedila, Bulletproof cupid je pravi napovednik za to, kar bo še sledilo. Tako nas komadi This Picture, Sleeping with Ghosts, Bitter End, Second Sight uvedejo v čisti rock zvok in temperament. Pa ne ostane samo pri tem. Placebo doda rocku obilico elektronike (Something Rotten in Here, Special Needs, I`ll be Yours), tu in tam improvozira z jazz vložki in se predaja novim pokrajinam zvoka, tako pa vehementno doseže novo dimenzijo zvoka, bolj poetični rock. Tako se svojimi komadi vedno giblje nekje med emocionalno refleksijo in eksplozivnostjo.
Poetika doseže vrh v besedilih, ki skorajda spominjajo na novodobne trubadurje. Hladnost. dvojnost bivanja, razočaranje,zmeda, hkrati pa motivacijo to go on predstavljajo življensko nit,ki teče članom Placeba po žilah.
Album se zaključi v nasprotju z trdim začetkom mehko, z občutkom, nedokončane misli, nekaj, kar se bo nadaljevalo.prepričana sem, da na novem albumu!!!!
Placebo z novim albumom prepričajo, ker sta zvok in besedila dozorela in ker izvrstno slikajo človeka v prostoru in času.
Tako glasba Placeba ni placebo za uho, ampak celovita terapija, ki zahteva zdravo uho in občuljivo naravo.


B Nina

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.