Miss.Bee – With a Smile on My Face

Miss.Bee - With a Smile on My Face

Miss.Bee – With a Smile on My Face

Založba: Eyebulb / Distribucija:  Multimedia records, 2002


Miss.bee skupina deluje že nekaj let in je ena redkih skupin, ki se ukvarja zvrstjo posebej popularno v sredini devedesetih. Trip Hop je zasanjana glasba z ne-zapletenimi tehničnimi prijemi in ritem sekciji. Temelji na zasanjanosti. Ima lahko močan vpliv na posameznika vkolikor uživa substance. Miss.Bee so zelo dobra trip hop skupina. Ob njihovem poslušanju si predstavljam zvijajoče se telo kakšne pohotne tajke v sobi prirejene za posebne vrste zabave. No, z njo sicer ne bi počel nič nenavadnega, bi ji pa ponudil CD od Miss.bee, da bi lažje impresionirala svojega moža.


Na CD-ju nam Miss.Bee ponudijo veliko dobrih komadov, pravzaprav so komadi kar presenetljivo narejeni. Razlika med Massiv attack ali Portishead in Miss.Bee se pravzaprav lahko mirno zbriše. Glas pevke je tak kot mora biti za to zvrst, zasanjan. Vokalne linije (melodije) so dobro narejene. Na CD-ju se čutijo izkušnje glasbenikov skozi vsa ta leta njihovega delovanja. Navsezadnje so to opazili pri Studiu City, ko so skupini podelili Bumerang za najbolj inovativno zadevo. Tudi Maja Weiss je v svojem filmu Varuh meje zaupala glasbo omenjeni skupini.


In če bi moral opisati odziv ljudi v Sloveniji z eno besedo bi rekel, škoda. Škoda, da nas ne zanima kakšno glasbo lahko ustvarjamo v Sloveniji. Še vedno velja pravilo, da je tuje boljše – Naše je slabše.


No, sčasoma se bomo morali navaditi, da je naše dobro – če ne celo boljše. Priporočam.


Pericza

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.