Mimo je padel svet

a1a_hound_001

Alfa romeo in julija: Hound Dog, Ljubljana, 17. 4. 2003


V četrtek smo se v šišenskem klubu Hound Dog spet pustili presenetiti… Tokrat sta se nam predstavili skupina mladih Ljubljančanov Frozen Child in mlada štajerska zasedba Alfa romeo in julija.
Kot predskupian so se predstavili fantje skupine Frozen Child: Marko, Peter, Damir in Borut, ki so skupaj od lanskega poletja. Večina članov ima izkušnje iz predhodnih glasbenih projektov; Damir je sicer član skupine Anavrin, Peter pa skupine 7. Oktober.
Frozen Child-i so nas dodobra ogreli. Sledil pa je še koncert skuipine Alfa romeo in julija – vrhunec večera. Mlada štajerska pop-rock skupina: Alja, Srečko, Andrej in Matej je svoj prvenec z naslovom Mimo pada svet izdala maja leta 2002. Prvič so ga v živo predstavili julija v ljubljanskih Križankah in mariborskem Lentu. Od takrat pa se pridno pposvečajo koncertom in predstavljajo svojo glasbo širši publiki. Med drugim so posneli tudi spot za pesem Mimo pada svet. Več o skupini na: www.a1in1.com.
Alja je nastop začela s Teardrop – Massive Attack. Zatem so sledili trije komadi z njihovega cd-ja, in sicer: Ker najin dan, Mimo pada svet in Kradla bi. Slišali smo tudi priredbi Spaceman – Zoo Babylon, My favorite game – Cardigans. Ne boste verjeli… Skoraj je bilo že jutro, ko smo slišali Jutro. Zopet nekaj priredb: I’m afraid of America – Bowie, Parallel universe, Song Nr.2 – Blur, Everlong – Foo Fighters. Imeli smo tudi čast premierno slišati novo pesem z naslovom Saje. Alja nam je predstavila tudi Hellagood – No Doubt in Tained Love – Marilyn Manson. Za konec pa nam je privoščila še toliko užitka in zapela remix verzijo komada Mimo pada svet…
Tako. Tudi mimo mene je padel svet… Ne samo, da se mi strašno dopade glasba, tudi njihov performance je poln življenja in energije… Bravo Dekle in Fantje!!!
Kdor si iz neznanih razlogov koncerta ni poslušal & pogledal, upam da je to nadoknadil vsaj 19. aprila v Slovenskih Konjicah oziroma to namerava 13. maja v štajerskem koncu (MB).


Melisa Čatak


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.