Johnny Cash – American IV: The man comes around

Johnny Cash - American IV: The man comes around

Johnny Cash – American IV: The man comes around

Založba: American recordings, Universal / Distribucija: Multimedia, 2002


American IV: The man comes around, je četrti samostojni album, 61 letne country legende, za American recordings. Zopet ga je sproduciral Rick Rubin, stari maček ameriškega rocka, hip hopa, hard rocka, country-ja….


I am persuaded that nothing can separate me from my love of my God, my wife, and my music…. je zapisal Johnny Cash v uvodu zapisa na ploščku. In v tem duhu se sliši celotna plošča, na kateri je zbral kopico znanih muskontarjev od Johna Fruiscantea, Nica Cave-a do Fione Apple. Na plošči je polno čustvenih izlivov o ljubezni, smrti, bogu, svoji ženi, dekletih…


Začne z naspidirano country-rokčino The man comes around , nadaljuje z čustveno balado, s priredbo Nine inch nailsov in Trenta Reznorja – Hurt, pomojem okusu najboljši komad na cd-ju, Give my love to Rose je country lagani posvečen ljubezni , Bridge over troubled water je priredba Paula Simona, odpeta s pomočjo Fione Apple, I hung my head je priredba od Stinga, First time ever (i saw your face) je Ewan MacColl-ov izliv ljubezenskih čustev v Johnnyjevi izvedbi, Personal Jesus z J. Fruiscanteom na kitari je priredba Depeche mode klasike iz devedesetih, priredi še Lennon, Mccartneyevo In my life, ter Hank Williamsovo Im lonesome i could cry, na kateri mu vokale pomaga odpet sam Nick Cave. Ostale skladbe so še Sam Hall, Danny boy, Desperado, Tear stained letter, Well meet again ter še ena tradicionalna country pesem z ameriškega juga, zaranžirana s strani Johnny-ja Casha. Jp, za prave country in tudi rock fane, ena od poslastic lanskega leta, za Johnny Casha pa še eden od mnogih legendarnih albumov, še enkrat s pomočjo starega lisjaka Ricka Rubina. Drži se Johnny! Pa upam, da ga vidimo še kdaj v Ljubljani ali bližnji okolici.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.